home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 15-e és 21-e között
MTVA
2015.06.15.
LXX. évf. 23. szám
Közmédia-javallat június 15-e és 21-e között

Varga Júlia heti ajánlója — „Egy elromlott mérnök vagyok, akit mindig izgatott a világ. Úgy gondoltam, hogy újságíróként sokat tehetek a köz javáért, s ezért választottam 1986-ban a rádiós szakmát” — vall magáról Varga Júlia, akit a hallgatók leggyakrabban portréműsorokban és A Helyben hallhatnak.

A Bábel — Hesnával a világ sorozat az egyik kedvencem. Nagyon szeretem, ahogy Hesna a saját szemén és lelkén át megmutatja nekünk a világot. Sok mindent másképpen lát, hiszen egy másik kultúrában élt, és jól ismeri az ottani emberek habitusát, a miénktől eltérő családi kapcsolatokat. (Hétfő, június 15-e, Duna, 21.20)

Gondolom, nem vagyok egyedül, aki nyitott a konyhai ötletekre: mit főzzünk, miből főzzünk? Azokat a gasztroműsorokat kedvelem, amelyekben elhitetik velem, hogy egy-egy ételt én is gyorsan, egyszerűen el tudok készíteni, s a fűszerekért sem kell Izlandra, Új-Zélandra utaznom. A Jamie 15 perces kajái pedig ilyen műsor. Ja, és a kedvenc kajám? Imádom a lecsót és a pörköltet nokedlivel. (Kedd, június 16-a, Duna, 12.45)

Fiatalkorom kedvenc olvasmányai közé tartoztak Stanisław Lem regényei, a fantasztikus irodalom lengyel klasszikusának köteteiből szó szerint tudtam idézni. Az igazi csoda az, hogy amit papírra vetett, az mostanra szinte valósággá vált. A filmek között a 451 Fahrenheitet tartottam a legjobbnak. Manapság már — nem is tudom, miért — kevésbé szeretem a műfajt, e mozit viszont mindenkinek meg kell néznie. (Szerda, június 17-e, Duna, 0.10)

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, ezért csütörtökre (június 18-ára) az Alma és fája című műsoromat ajánlom. A minket választók egy apa és fia kettős portréját hallhatják. Hősünk, Sztankó Attila még a Tudor nevű hajón ismerte meg a párját, s azóta is Budapesten hajózik. Felesége és három gyermeke is a Dunán találta meg a hivatását. (Kossuth rádió, 15.10)

Kedves kollégámmal, Vágner Máriával régóta egy szobában ülünk, és egymás gondolatait is ismerjük. Munkatársam magyar-történelem szakos tanárként kezdte pályáját, úgyhogy a történelemről olyan szórakoztatóan és érdekesen tud mesélni, hogy minden hallgatójának tátva marad a szája. A Regényes történelemben Mária mindig izgalmas történeteket tesz közkinccsé, a pénteki (június 19-ei) adásban egy gyémántlopásba kevert szerzetes kálváriáját ismerhetjük meg. (Kossuth rádió, 15.10)

Amikor zeneesztétikát tanultam, volt egy csoporttársam, aki rendezőnek tanult, Wagner-operát is vitt már színpadra. Szolidaritásból gyakran vele tartottunk, és ilyenkor fegyelmezetten ültem végig a négy-öt órás zeneműveket. Emiatt a szombati (június 20-ai) kínálatból Wagner A bolygó hollandi című művére esett a választásom, a tartalmas kikapcsolódást a karmester, Fischer Ádám garantálja. (Bartók rádió, 18.05)

Keveset nézek televíziót, de egy-egy régi film kedvéért mégis bekapcsolom a készüléket. Egy vasárnapi (június 21-ei) Keleti Márton-filmre, a Történelmi magánügyekre hívom fel a figyelmet. A szereposztás pazar: Ruttkai Éva, Básti Lajos és Mensáros László nevét olvasom a műsorújságban. (M3, 19.45)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..