Közmédia-javallat június 13-ától 19-éig

Közmédia-javallat június 13-ától 19-éig

Bicsák Eszter heti ajánlója — Bicsák Eszter a Pécsi Regionális Stúdióban kezdte pályafutását. A közmédiában az elmúlt másfél évtized alatt a rádiózás minden területét bejárta, jelenleg a Kossuth rádió vezető szerkesztője.

Jóllehet, nem mindenki korán kelő, de néha mégis érdemes bekapcsolni a Hajnal — Táj adását. A hallgatókat nemcsak az aktualitásokról informálja, hanem megismerkedhetnek a tipikusan vidéki — tehát az ország lakosságának nagyobb részét érintő — történetekkel, élethelyzetekkel. A műsor nagyon sok riporterrel — a határaink környékéről is — dolgozik, így kellően színes. (Hétfő, június 13-a, Kossuth rádió, 5.11)

A közszolgálati rádiónak fontos feladata az értékek közvetítése. A naponta hallható Tér-idő fajsúlyos témákat dolgoz fel a környezetvédelemtől a biológiai újdonságokig, a csillagászattól az űrkutatásig. A félórában elismert szakemberek szólalnak meg, érdemes tehát időt szánni a műsorra. (Kedd, június 14-e, Kossuth rádió, 14.34)

Szerdán (június 15-én) egy néhány perces hallgatnivalót ajánlok: a Vers napról napra adását. A rádiók világában igazi kuriózum, hiszen a szerkesztők vagy kortárs, vagy a közelmúltban alkotó költők műveiből válogatnak. A zenés összeállítás testnek és léleknek egyaránt felüdítő. (Kossuth rádió, 20.53)

A kulturális témák rendszerint este hallhatóak a Kossuth rádióban. Ez egyfelől hátrány, mivel főműsoridőben sok más lehetőség is kínálkozik. Viszont akik ezeket a műsorokat választják, azok rendszerint „ott ragadnak” a készülék mellett. A Belépővel — a nap levezetéseként — igyekszünk megfelelni a hallgatói elvárásoknak: könnyedebb hangvétellel mindig aktuális témákat keresünk, legyen az könyvbemutató, színházi előadás vagy egy érdekesebb kiállítás megnyitója. (Csütörtök, június 16-a, 20.30)

Izgalmas péntek (június 17-e) délutáni hallgatnivalót kínál a Regényes történelem. Igazi értékmegőrző összeállítás: tévhiteknek, mondáknak, érdekes életutaknak néznek utána a szerkesztők. Neves történészek, kutatók — ráadásul már-már rádiószínházi eszközökkel — segítenek a rejtélyek megoldásában. (Kossuth rádió, 15.10)

A hétvége kínálatából a Szombat délelőttre hívom fel a figyelmet. A háziasszonyokhoz szól a fakanál mellé: emberi történeteivel, miniportréival, sok-sok jó zenével kellemes kikapcsolódást ígér a répapucoláshoz, a levesfőzéshez. (Szombat, június 18-a, Kossuth rádió, 10.00)

Vasárnapi (június 19-ei) ebéd utáni sziesztázásunkat teheti szebbé a Szonda. Nagy hagyományú tudományos magazin, igazán igényes műsor. Gimes Júlia szerkesztő gyakran külföldi szakemberek véleményét is kikéri egy-egy tudományos kérdésben. (Kossuth rádió, 14.06)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Közmédia-javallat június 13-ától 19-éig
Média
  • MTVA
  • 2016.06.27.
  • LXXI. évfolyam 25. szám
Közmédia-javallat június 13-ától 19-éig
Média
  • MTVA
  • 2016.05.15.
  • LXXI. évfolyam 19. szám
Facebook

Támogatóink