home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 10-étől 16-áig
(—)
2013.06.05.
LXVIII. évf. 24. szám
Közmédia-javallat június 10-étől 16-áig

Szöllősi Györgyi heti ajánlója (Szöllősi Györgyi a Híradó és Az Este szerkesztő-műsorvezetője. A politika különösen érdekli, kikapcsolódásként szívesen néz filmeket. A nézők a Nemzeti Vágta jótékonysági sztárfutamán egy újabb oldaláról is megismerhették őt)

Híradósként és Az Este műsorvezetőjeként hétfőre (10-ére) a Napirend előtt összeállítást ajánlom. Az adásból a nézők a Parlament és a politika világába pillanthatnak be, a félórát a hét aktuális kérdései, viták, hozzászólások, kommentárok teszik tartalmassá (Duna 12.27).

A keddi (11-ei) programot böngészve nem sokat gondolkoztam: a Szerelem a kolera idején című filmet találtam a legizgalmasabbnak. A 2007-ben forgatott alkotás Gabriel García Márquez Nobel-díjas kolumbiai író regényén alapul, s a mozi is jól visszaadja a szerző szellemét. A főszerepet egyik kedves színészem, Javier Bardem játssza (Duna 21.15).

Szerdára (12-ére) ismét egy filmet javasolok. A Megtört öleléseket egyik kedvenc rendezőm, Pedro Almadovar képzelte vászonra, s olyan színészekkel vitte sikerre, mint Penélope Cruz és Lluis Homar. A spanyol rendező mestere a feszültségteremtésnek, az élethű ábrázolásnak (Duna 21.15).

Úgy tűnik, a hét számomra a filmek jegyében telik. Csütörtökön (13-án) a Jadviga párnáját választom. Akárcsak a Szerelem a kolera idején esetében, itt is egy bestsellert, Závada Pál alkotását dolgozza fel a film. A kötet az érzelmek ábrázolásának remekműve, minden férfinek és nőnek el kell olvasnia. Noha általánosságban elmondható, hogy a könyv a feldolgozásnál mindig jobb, Deák Krisztina rendezése mégis visszaadja az alapmű hangulatát. A sikerhez Tóth Ildikó és Bodó Viktor alakítása is hozzájárult (Duna 21.15).

Pénteken (14-én) a saját házam táján sepregetek: Az Este című műsort Gulyás Istvánnal közösen vezetjük. A hírháttér-műsor palettája nagyon széles, a politika mellett közéleti, kulturális témákkal is foglalkozik. Az utolsó munkanap már a visszatekintésre is alkalmat ad, összefoglalja az elmúlt napok legizgalmasabb eseményeit, vitákra biztosít fórumot, lezárja a hetet (M1 22.05).

A szombati (15-ei) Gasztroangyalt biztosan bekapcsolom. A tévék bővelkednek főzőműsorokban, Borbás Marcsi mégis egy teljesen újat, a többitől eltérőt teremtett. Természetesen ehhez szükség van kivételes személyiségére is, valamint a változatos helyszínekre, szereplőkre, ízekre. Száz szónak is egy a vége: mindig tanulok az adásból (M1 17.35).

Vasárnap (16-án)  —  még egy gondolat erejéig  —  térjünk vissza az Eurovíziós Dalfesztiválra. A Dalversenyt ezúttal ByeAlex szemével követhetjük. A magyar fellépő körüli viták mára elültek, a sokszor művi zenevilágban természetességével érdemelte ki sikerét. Hiteles, manír nélküli „sztár”, s ezt a döntnökök és a közönség is megérezte (M1 23.00).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..