home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 1-jétől 7-éig
MTVA
2015.06.01.
LXX. évf. 21. szám
Közmédia-javallat június 1-jétől 7-éig

Járai Judit heti ajánlója — Járai Judit 1988 óta dolgozik a közmédiában. Kezdetben az MTV külpolitikai főszerkesztőségének munkatársaként tevékenykedett, és olyan műsorok tették ismertté a nevét, mint a Panoráma. Ezután hat éven át a Magyar Rádió washingtoni tudósítójaként hasznosíthatta külpolitikai ismereteit. Napjainkban a többi közt a Harminc perc alatt a föld körül nemzetközi magazin és a Világóra szerkesztő-műsorvezetőjeként hallhatjuk a rádióban.

A Hazajárót az elmúlt két évtized egyik legjobb műsorának tartom. Magyar kollégák készítik, s a forgatások során a Kárpát-medence legszebb vidékeit járják be. A félórás összeállítás megismerteti a nézőt a történelmi Magyarország múltjával, szokásaival és az egykori országrészek jelenével. A szakszerű, választékos szerkesztéshez kiváló operatőri munka és igényes narrátori szöveg társul, így a mozi nemcsak tudással, hanem filmélménnyel is megajándékozza a nézőt. (Hétfő, június 1-je, Duna, 4.25)

A Szerelmes földrajz szintén a Duna régi, de nem megkopott műsora. A hazához, az emberekhez való kötődésünket teszi közkinccsé egy ismert és elismert személy segítségével. (Kedd, június 2-a, Duna, 3.25)

A Ridikül igazi női talkshow, egy tehetséges újságírónő vezeti, és mindig a nőket különösen érdeklő témákról szól. A kilencvenéves édesanyám rendszeresen nézi, részben azért, mert jó időpontban van, részben pedig azért, mert a mindennapokhoz kötődő kérdéseket dolgoz fel. (Szerda, június 3-a, Duna, 17.00)

A Szálka — avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán végre egy olyan kabaréműsor, amely nem gyűlölködve, acsarkodva szól a politikáról. Fiatalos szemléletű humoristák készítik, és szellemesen „csipkedi” a visszás közéleti jelenségeket. (Csütörtök, június 4-e, Duna, 20.25)

A Regényes történelem nem egy új keletű műsora a Magyar Rádiónak, mégis állandóan újat tud nyújtani. Fontos történelmi eseményeket hoz hozzánk közel, szinte meseszerűen, mégis valósághűen. (Péntek, Kossuth rádió, 15.10)

A szombati (június 6-ai) kínálatból egy különleges műsorra hívom fel a figyelmet: Hatvany Lajosné Bartók Béla és Thomas Mann találkozására emlékezik. Nagyon tanulságos a mai korok krónikásai számára, miközben felmerül a kérdés: hol vannak a Hatvanyhoz hasonló mecénások. Magyarországon és a Kárpát-medencében jelenleg is sok a módos ember, de kevés olyan akad közöttük, aki nemes ügyeket támogat. Nyugodtan meríthetünk ihletet a Nyugat folyóirat egyik alapítójának életéből. (Kossuth rádió, 21.47)

A Vasárnap délután műsor címe nem igazán hívogató, de tartalma annál értékesebb. Igazi körképet ad az ország kulturális eseményeiről: egyfajta ajánló, de az érdekes beszélgetésekkel, véleményekkel mégis mélyebbre hatol. (Vasárnap, június 7-e, Kossuth rádió, 16.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..