home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 5-étől július 11-éig
MTVA
2015.07.05.
LXX. évf. 26. szám
Közmédia-javallat július 5-étől július 11-éig

Kraszkó Zita heti ajánlója — Kraszkó Zita a Képzőművészeti Egyetem video szakán végzett, de inkább a kamera másik oldala érdekelte. A közönség a nevét a többi közt a Thália Színház, a Krétakör és a Hepp Színház előadásain ismerte meg. A közmédiában az idén a Balatoni Nyár műsorvezetőjeként dolgozik.

Hétfőre természetesen a Balatoni Nyarat ajánlom. A kezdeti izgalmak után nagyon jól érezzük magunkat a műsorban. Élő adást készíteni mindig ritka lehetőség, és hálásak is vagyunk érte, hogy Révfülöpön lehetünk. Simon Kornél személyében profi partnerre leltem. Szerencsére nem volt még olyan szituáció, hogy egyszerre „blokkoltunk” volna le, így a forró pillanatokban is mindig tudtunk segíteni a másiknak. A stáb is csodálatos, élmény vele dolgozni. Már előre mosolygok magamban, mivel a beszélgetés után horgászni megyek. Sohasem pecáztam ugyan, de így olyan kérdéseket is feltehetek, amelyeket egy profi talán nem mer firtatni.  (Duna, 16.00--18.00)

Casanovának, a világ legnagyobb csábítójának a történetét sokan sokféleképpen feldolgozták már. Ez alkalommal kedvenc színészem, Heath Ledger játssza a főszerepet. Az ausztrál művész nagyon korán, 28 éves korában halt meg, így viszonylag kevés filmet hagyott az utókorra. (Kedd, Duna, 22.35) 

Szerdára nem véletlenül választottam a Don Matteót, mivel magam is szinkronizáltam az egyik szereplőjét. Igazi élmény egy olasz filmhez kölcsönözni hangunkat: sokkal nagyobb gesztusokkal kell alakítanunk szerepünket, érzelmileg mindig rá kell tennünk egy lapáttal. (Duna 18.35)

Csütörtökön délben a Stuttgarti Rádió Szimfonikus Zenekarának előadásában Mahler II. szimfóniája csendül fel, a karmesteri pálcát John Barbirolli tartja a kezében. Az osztrák szerző zenéje azért áll hozzám közel, mert a művész felesége, Alma Mahler az egyik példaképem. Szalonjában megfordult a kör szellemi elitje, a zeneszerző halála után olyan barátai voltak, mint Oskar Kokoschka vagy Franz Werfel. A híres íróhoz később férjhez is ment. A kör vendégei között ott volt a Clemenceau család több tagja is, a rossznyelvek szerint Ausztria az első világégés után profitált e kapcsolatból. (Bartók rádió 13.06)

Úgy látszik, a hét Casanova jegyében telik el. Pénteken a Rádiószínház adásában hallhatjuk a nagy szoknyavadász emlékiratát Szökés az Ólombörtönből címmel. Nagyon szeretem a rádiójátékokat, magam is számos felvételén szerepeltem. Sajnos egyre ritkábbak e műsorok, szerencsére azonban a műfaj gyöngyszemei időről időre felbukkannak a Kossuth rádióban. (21.30)

A hétvégére egy klasszikus filmet, a Meseautót javaslom. A mozi nagyon népszerű. Ha Kabay Barna alkotásából egy-két képet mutatnánk csak, a legtöbben akkor is biztosan felismernénk. A vígjáték főszerepeit olyan nagyszerű színészek alakítják, mint Stohl András, Ónodi Eszter és Kern András. (Szombat, Duna, 19.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..