home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 4-étől 10-éig
MTVA
2016.07.04.
LXXI. évf. 26. szám
Közmédia-javallat július 4-étől 10-éig

Nagy Ibolya heti ajánlója — Nagy Ibolya énekesnő három éve cseppent a közmédia világába. A Déryné-díjas primadonna a Dankó rádió népszerű, Túl az Óperencián című műsorának szerkesztő-műsorvezetője. Turnéin egész Észak-Amerikát bejárta, énekműsorokkal szórakoztatva a magyar közösségek zenekedvelőit.

Hétfőn (július 4-én) a Balatoni nyár lehet különösen érdekes. Mindig jó látni a fodrozódó vizet, azt a sok energikus részvevőt, aki a környékbeli kulturális programokra hívja fel a figyelmet. A stáb és a meghívottak palettája is igen színes. (Duna, 10.00)

Mivel minden szentnek maga felé hajlik a keze, a saját műsoromat, a Túl az Óperencián-t ajánlom a kedves rádióhallgatók figyelmébe. Kedden (július 5-én) Bencze Ilona, a kiváló színművész lesz a vendégem. (Dankó rádió, 9.04)

Szerda (július 6-a) délután a Rádiószínház műsorából érdemes csemegézni, a foci-Eb lázas hangulatát egészíti ki Kőrösi Zoltán Az utolsó meccs című kötetéből készült felolvasás. A szerző vallomása szerint minden történetnek a fociról kell szólnia, a cselekmény részben valóságos, részben képzeletbeli. Sok ember alig jut el színházba, az ő fantáziájukat ezek a meseszerű történetek nyithatják meg. (Kossuth rádió, 13.06)

Csütörtökön (július 7-én) a Kettőtől ötig című interaktív műsorban a rádióhallgatók segítenek a szerkesztésben: saját kívánságaikkal alakítják a műsort. Felemelő érzés az üzenetekben megnyilvánuló szeretetet továbbítani, így mindig örömmel teljesítjük a nagy számban érkező zenei kívánságokat. (Dankó rádió, 14.04)

Pénteken (július 8-án) korán reggel érdemes a Muzsikáló reggellel ébredni. Színészek, muzsikusok mutatkoznak be, sok a vidámság és a játék ezekben az adásokban. A reggeli készülődés színfoltja lehet a korán kelőknek. (Bartók rádió, 6.05)

A szombati (július 9-ei) kínálatból a Népek dalai című folk- és világzenei műsorra hívom fel a figyelmet. Noha a magyar nóták kedvelői minden korosztályban megtalálhatóak, itt a publikum még szélesebb rétegéhez szólunk: a fiatalos hangzásvilág a más ízlésű és érdeklődésű közönséget is vonzza. (Dankó rádió, 21.00)

Vasárnap (július 10-én) éjjel különös utazásban lehet részünk, hiszen az Öt kontinens című műsor szárnyán mindig mesés tájakra juthatunk el. Magam is újra meg újra rácsodálkozom a bemutatott kulturális sokszínűségre. Hiszen minden kontinensen élnek magyarok, akik egyrészt szervesen kötődnek az ottani kultúrához, másrészt viszont nagyon fontos számukra a magyar identitás megőrzése is. (Duna World, 23.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..