home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 28-ától augusztus 3-áig
MTVA
2014.07.23.
LXIX. évf. 30. szám
Közmédia-javallat július 28-ától augusztus 3-áig

Kránitz Balázs heti ajánlója — Kránitz Balázs a Kossuth rádió Közelről című műsorának szerkesztő-riportere. 2000 óta dolgozik a rádióban. Szenvedélyes szeretettel végzett munkáját nemrégiben Kopp Mária-médiadíjjal ismerték el.

Hétfőre (július 28-ára) egy dokumentumsorozatot ajánlok, címe: A klímaváltozás kihívásai. Műsorainkban, a Kossuth rádióban mi is gyakran foglalkozunk a fenntartható fejlődés kérdésével. Nagyon érdekel a meteorológia, főleg a klímaváltozás. E téma újságíróként is kihívás számomra, hiszen maga a szakma is óvatosan fogalmaz e kérdéskörben. Gyakori, hogy rövid időn belül ellentétes információkat kapunk a témáról, ezért a valóságot izgalmas feladat „kihámozni”. (Duna, 16.00)

Kedden (július 29-én) este különleges filmet láthatunk: a Szemfényvesztés egy súlyos látáskárosodással élő fiatal lány történetét dolgozza fel. Szaruhártyaműtéte után gyilkosság történik a közelében, és ő állítja: látta az elkövetőt. Senki nem hisz neki, egy rendőrségi nyomozót kivéve. A mozi kellemes nyár esti kikapcsolódás lehet, némi borzongással kísérve. (Duna, 21.25)

A szerdai (július 30-ai) műsorból a Voyager – a múlt titkai és legendáira esett a választásom. A cím alapján először az űrkutatásra asszociáltam, ám kiderült, hogy a világjárókról szól. A rendkívül hosszú sorozat készítői 700 témát dolgoztak fel, összesen 600 000 ezer km-t tettek meg, mindezt hat év alatt. Különlegessége annak is köszönhető, hogy bemutat minden olyan legendát és helyet, amely közérdeklődésre tart számot: a Húsvét-szigetek, az Atlantisz legendája, a Tibeti-fennsík mind-mind izgalmas téma. Érdemes minden epizódját megnézni! (Duna, 15.00)

Csütörtökön (július 31-én) nagy kedvencem, a híres-hírhedt Twin Peaks sorozat második évada indul az M1-en. Gyermekkoromban a szüleim próbáltak óvni tőle, kevés sikerrel — titokban mindig megnéztem. A tiltott gyümölcs azonban nem csak emiatt édes: a szövevényes cselekmény arra készteti a nézőt, hogy újra és újra megfigyelje, analizálja a látottakat. Rendkívül megosztó sorozatról van szó, már csak a bonyolult műfaj és a látszólag kusza történetbeli szálak miatt is. (M1, 23.00)

Péntekre (augusztus 1-jére) a szívemnek legkedvesebb műsorunkat, a délutáni Közelrőlt választottam. E napon a másfél éve indított sorozatunk, a Külföldiek Magyarországon hallható benne. Mindig olyan embert mutatunk be, aki valamilyen érdekes okból került Magyarországra. Van, aki Vietnámból szerelme végett érkezett hozzánk, más menekültként lelt új otthonra hazánkban. Rengeteg Budapest-rajongó külföldivel találkozunk. Igencsak érdekes, hogy milyennek látnak bennünket — egyfajta görbe tükröt tartanak elénk. (Kossuth rádió, 15.35)

Ha tehetem, a Szombat reggel című műsorral indítom a hétvégét. A nemzetközi magazinból körképet kapunk az elmúlt napok legfontosabb híreinek hátteréről is. (Szombat, augusztus 2-a, Kossuth rádió, 6.00)

Vasárnap (augusztus 3-án) este újra borzonghatunk: Alfred Hitchcock Psycho című filmje igazi klasszikus. Az elmúlt évtizedekben kiderült számomra, hogy az újraértelmezett változatok nem érik el az eredeti alkotás színvonalát. Az ikonikus képsorokat ne hagyják ki vasárnap! (Duna, 22.50)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..