home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 21-étől 27-éig
MTVA
2014.07.15.
LXIX. évf. 29. szám
Közmédia-javallat július 21-étől 27-éig

Kautzky Armand heti ajánlója — Kautzky Armand színművész, az Újszínház tagja nem először adja fejét műsorvezetésre. Egy gasztronómiai műsor sikere által csatlakozhatott a Balatoni Nyár stábjához.

A Szelek Szárnyán sorozatot évek óta követem. Varázslatos a múlt századi történet környezete, cselekményszövése. A mozi tökéletesen visszaadja egy kanadai vidéki falu hétköznapjait: igazi emberi világot ábrázol. (Hétfő, július 21-e, Duna, 20.25)

Keddre (július 22-ére) az Elátkozott színházat ajánlom. Az izgalmas francia tévéfilm egy színházban játszódik, olyan környezetben, amelyben én is naponta megfordulok. Szüleim színészek voltak, születésem óta színházban élek, negyed százada színpadon dolgozom. (Duna, 22.35)

Szerdán (július 23-án) olvasásra biztatok mindenkit. Amióta ismerem a betűket, azóta szenvedélyesen olvasok, s erre megpróbálom rászoktatni a gyermekeimet is. A példa a legjobb nevelési elv, és ha a srácok látják, hogy szüleik is gyakran vesznek könyvet a kezükbe, talán ők is folytatják e nemes hagyományt. (Könyvajánló, Duna, 9.05, 23.05)

A csütörtök (július 24-e) legyen a múzsák neveletlen gyermekéé, az operetté! A műfaj ereje hagyományában rejlik. A Túl az Óperencián műsor e héten a híres énekesnek és bonvivánnak, Sárdy Jánosnak állít emléket. Szeretem ezt az egyórás összeállítást: a szerkesztők klasszikus és új felvételekkel kedveskednek a hallgatóknak. (Dankó rádió, 11.04)

Péntekre (július 25-ére) mindenkit a Balaton mellé invitálok. „Ajánlom magamat” — hiszen e héten a Balatoni Nyárban láthatnak a nézők. Aki minket választ, igazi nyári magazinműsorba kapcsolódhat be: sok vidámságban, zenei élvezetben lehet része, s számos közhasznú információhoz is juthat. (M1, Duna World, 8.20—9.50)

Szombaton (július 26-án) Rákay Philip műsorára, a Szabadság tér ’89-re hívom fel a figyelmet. Egy hiánypótló sorozatot láthatunk, érdekfeszítő beszélgetések, soha nem hallott információk színesítik az ötvenperces adást. (M1, 12.05)

Nagyon szeretem a klasszikus zenét, hangversenyre vagy operába azonban csak ritkán jutok el. A vasárnapi (július 27-ei) Bravissimo! képzeletben elrepít bennünket a világ hangversenytermeibe, és a hét utolsó napján a zenetörténet legszebb darabjaival ajándékozza meg a hallgatót. (Bartók rádió, 12.05)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..