home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 15-étől 21-éig (Király M. Jutka heti ajánlója)
(—)
2013.07.10.
LXVIII. évf. 28. szám
Közmédia-javallat július 15-étől 21-éig (Király M. Jutka heti ajánlója)

Király Meszelics Jutka a muravidéki magyar hetilap, a Népújság felelős szerkesztője. A több generációt megszólító közéleti újság több mint ötven éve jelenik meg, és azóta is eljut szinte minden muravidéki családba. Szerkesztősége a szlovéniai magyarság központjában, Lendván van.

A hetet egy portréfilm-ajánlattal indítom: a Havel polgártárs című cseh dokumentumfilm a másfél éve elhunyt nagy cseh író és politikus, a befolyásos európai gondolkodó, Václav Havel életét mutatja be. Miroslav Janek rendező több évet szentelt az életút feldolgozásának, így a filmmel hű bepillantást kapunk mind a cseh politikába, mind Havel belső világába. (Duna 21.15)

Kedden (16-án) ismét az esti tévézést ajánlom, egy kis fekete-fehér nosztalgiát a Robog az úthenger című, 1976-ban készült magyar tévéfilmsorozattal. A vidéki élet ízes humorával fűszerezett sorozat első része (a hatból) a holland bikáról szól, a színészek kitűnők — többet nem árulok el. A filmet most élvezhetik azok is, akik készítésekor, a hetvenes években, nem tudták fogni a magyar tévé adásait, például a Muravidéken. (Duna 20.15)

Szerdán (17-én) ismerkedjünk a nagyvilággal! A délelőtti tévénézőknek a Kultúra a nagyvilágból című angol sorozatra hívnám fel figyelmét. Ezen a héten az orosz cirkuszról tudhatunk meg sok érdekességet (Duna 8.35). A délutáni tévézők pedig ne hagyják ki a Világörökség kincsei című német sorozatot, mely a szvesztári (Bulgária) trák sír történetét mutatja be (Duna 13.15).

Csütörtökön (18-án) már jó tudni (persze előbb sem árt), mi történik a Balatonon, hátha sikerül egy hétvégi balatoni kiruccanás, így ajánlom, nézzük meg a Balatoni Nyár összefoglalóját (M1, 14.45, Duna World 17.05).

Este az M2 műsorra tűzte a Gusztávot. Az egyik kedvenc rajzfilmem, tehát megpróbálom nem elmulasztani. Ajánlom mindenkinek! (M2, 21.35)

A csodabogárnak is tartott zseniális londoni detektív, Sherlock Holmes története ideális minőségi tévés kikapcsolódás lehet péntek (19-én) este. A 2010-ben készült Sherlock angol krimisorozat első része, a Rózsaszín tanulmány másfél óra rejtélyes izgalmat ígér — a következő két pénteken szintén. Sherlock szerepében Benedict Cumberbatch látható. (M1, 22.10)

Szombaton (20-án) a tokaji borvidékről készült magyar ismeretterjesztő filmet, a Tokaj varázsát szeretném ajánlani (M1 13.45), majd Tokajból estére „átugorhatunk” Balatonfüredre a 2013-as Anna-bál élő közvetítésére. (Duna, 23.00)

Vasárnap (21-én) a Régi idők fociját, az egyik legnagyobb magyar filmalkotást jel  öltem be. Sándor Pál filmjét Garas Dezsővel, Péter Gizivel, Major Tamással, Márkus Lászlóval és Esztergályos Cecíliával egyszerűen nem lehet kihagyni! „Kötelező” filmklasszikus a fiatalabb nézőknek is. (Duna, 21.15.)
Kellemes szórakozást!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..