home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 13-ától 19-éig
MTVA
2015.07.13.
LXX. évf. 27. szám
Közmédia-javallat július 13-ától 19-éig

Dobos Menyhért heti ajánlója — Július 1-jén a négy közszolgálati médiaszolgáltató Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. néven egyesült, és vezetésével Dobos Menyhértet bízták meg. A médiaszakember négy és fél évtizede dolgozik a közszolgálatban, és legfontosabb feladatának a Közszolgálati kódex betartatását, a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarság szolgálatát tartja.

A Balatoni Nyár című műsort mindennap délután, nagyjából azonos időben láthatja a kedves néző. Közszolgálati médiumként számunkra azért fontos ez a műsor, mert a magyar tengert reklámozza. A Balaton egyébként nekem is a szívem csücske. A Magyar Televízió egykori kitelepülését a horvát tengerpartra nem tartottam jó ötletnek, hiszen nekünk elsősorban saját természeti kincseinkre kell felhívnunk a nézők figyelmét. (Hétfő, július 13-a, Duna, 16.00)

A Don Matteo sorozat kedvesen, indirekt formában a keresztény emberek és minden néző számára örök érvényű gondolatokat fogalmaz meg. A címszereplő hol bibliai példabeszédekkel érvel, hol olyan szituációkat alakít ki, amelyek erkölcsi szempontból nevelnek. (Kedd, július 14-e, Duna, 18.35)

A szerdai (július 15-ei) kínálatból két műsorra hívom fel a figyelmet. Meggyőződésem, hogy a Híradó pártatlan, és minden olyan kérdéssel foglalkozik, amely — határon innen és túl — érdekli a magyar embereket (Duna, 18.00). A másik rendkívül fontos műsor a Szabadság tér ’89. Ezt a korszakot a mai fiataloknak is meg kell ismerniük, azok számára pedig, akik átélték a rendszerváltást, emlékeztető. Eddig ismeretlen dokumentumokat láthatunk, s olyan hiteles személyek beszélnek, mint Tőkéczki tanár úr. (Duna, 20.30)

A 180 perc is napi műsor. Az M1 hírfolyamához hasonlóan rendkívül informatív, nagyon időszerű témákat dolgoz fel, és az adás utolsó órája színesebb, oldottabb is. (Kossuth rádió, 6.00—9.00)

A Hely olyan helyszínekre kalauzol, amelyeket talán soha nem láttunk, vagy ahová földi halandó soha nem juthat el. Kultúrtörténeti kuriózumokat oszt meg a hallgatóval, és olyan embereket szólaltat meg, akik a bemutatott helyhez kötődnek. (Péntek, július 17-e, Kossuth rádió, 11.07)

A Térkép szerepét nagyon fontosnak tartom, mert a külhoni magyarság életéről tájékoztatja a nézőket. Szívügyünk, hogy a Kárpát-medencei eseményekről hitelesen számoljunk be. (Szombat, július 18-a, Duna, 12.45)

Vasárnap (július 19-én) a Székely Vágtát közvetítjük. A népszerű műsor a Nemzeti Vágta egyik előfutama. Nemcsak sportesemény, hanem — amikor az Óriáspince-tetőn összegyűlnek az ottani magyarok — közösségépítő rendezvény is, így a nemzeti összetartozást is jelképezi. (Duna, 13.25)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..