home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 26-ától február 1-jéig
MTVA
2015.01.25.
LXX. évf. 3. szám
Közmédia-javallat január 26-ától február 1-jéig

Gundel Takács Gábor heti ajánlója — Gundel Takács Gábor 1983-ban lépett be először a Magyar Televízió kapuján, és néhány év kihagyással azóta is a közmédiában dolgozik. A nézők sportriporterként és televíziós vetélkedők vezetőjeként ismerték meg.

A Duna tizenhat részes Liszt Ferenc-sorozata a héten már a végéhez közeledik. A mozi annak a kiemelkedő zenésznek állít emléket, akit nemcsak itthon, hanem az egész világon nagyra becsülnek. A koprodukcióban készült alkotásban a címszerepet Hegedűs D. Géza játssza. (Hétfő, január 26-a, Duna, 14.30)

A keddi (január 27-ei) kínálatból a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján az esti filmre hívom fel a figyelmet. A Schindler listája egy megrendítő történet, és valóságos eseményeken alapul. Spielberg alkotása örök tanulság lehet az emberiségnek. (Duna, 21.05)

Szerdán (január 28-án) a magyar filmezés egyik kiválóságára emlékezünk. A Janovics Jenő, a magyar Pathé című dokumentumfilm a kolozsvári filmgyártás klasszikusának állít emléket. A magyar mozi egyik úttörője olyan híres rendezőket indított el a pályán, mint Korda Sándor és Kertész Mihály. (Duna, 15.00)

Az Alma és fája-sorozat ismert emberekről szól, s azt vizsgálja, hova nyúlnak vissza a gyökereink. Pély Barnabás édesapja amatőr zenész volt, s az ő zeneszeretete bontakozott ki a fiában. Számomra mindig érdekesek a hagyományok, a szocializmus számos bűne közül az egyik az volt, hogy elvágta az emberek gyökereit, és felbomlasztotta a közösségek élő tradícióját. (Csütörtök, január 29-e, Kossuth rádió, 15.10)

A mindennap látható Ridikül a nők rejtélyes világának titkaiba avat be bennünket. Egyszer megkérdezték tőlem, hogy lehetne-e férfiakkal is hasonló műsort készíteni. A válasz szerintem az, hogy nem, hiszen a női talkshow már több mint háromszáz adáson van túl. A férfiak képtelenek lennének ilyen hosszan megvitatni az egyéni gondjaikat, ráadásul ötven percben. A férfiember vagy nem beszél ilyesmiről, vagy ha mégis, akkor röviden. (Péntek, január 30-a, M1, 17.50)

Szombaton (január 31-én) A Dal második elődöntőjére kerül sor. A műsor nagyon kedves számomra, hiszen éveken át vezethettem. Noha hivatalosan az Eurovízió dalválasztója, a hazai zenei élet érdekes seregszemléje is egyúttal. (M1, 20.25) Az adás az M2-n folytatódik: A Dal+ érdekes stúdióbeszélgetés magáról a versenyről és a szereplőkről. (M2, 22.25)

Vasárnap (február 1-jén) egy tizenhét részes sorozat kezdődik Szép, szőke szerelmünk, a Tisza címmel. A Tiszát egykor a „legmagyarabb folyóként” emlegették, napjainkban négy magyarlakta vidéket: Kárpátalját, Erdélyországot, Magyarországot és Délvidéket köti össze. A film ismert, illetve ismeretlen tájakat érint, és sok szépséget mutat be. (Duna World, 19.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..