home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 18-ától 24-éig
MTVA
2016.01.17.
LXXI. évf. 2. szám
Közmédia-javallat január 18-ától 24-éig

Varjú Frigyes heti ajánlója — Varjú Frigyes, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nemzetiségi és külhoni műsorainak főszerkesztője három évtizede kezdte meg közszolgálati munkáját. Gazdag újságírói pályafutása ideje alatt három országos napilapnál dolgozott, majd az Echo TV hírműsorait irányította. Munkáját számos szakmai nívódíjjal ismerték el, a Fővárosi Közgyűlés 2012-ben Csengery Antal-díjjal tüntette ki.

Hétfőre (január 18-ára) a dokumentumfilm-készítés magyar ifjú klasszikusait ajánlanám az olvasók figyelmébe. Az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül című filmben a szupertehetséges Cseke Eszter és S. Takács András alkotópáros egyidejűleg két kultúrkörben, egy háborús övezetben, Gázában és egy katasztrófa sújtotta régióban, a Fülöp-szigeteken követi nyomon testközelből az élet első pillanatait, vagyis a születést (Duna, 22.25). Időnként azonban nem árt egy kicsit a memóriánkat is leporolni. Erre a célra kiválóan alkalmas az Arcvonások rádiós dokumentumsorozat következő része, melyben Szabó Tamás, az Antall-kormány privatizációs minisztere a vele készült beszélgetésben igyekszik megvilágítani, miért hazugság, hogy az első szabadon választott kabinet mindent kiárusított volna. (Kossuth rádió, 14.05)

A keddi (január 19-ei) kínálatból egy vidámabb műsoron akadt meg a tekintetem. Jóllehet a Charlie angyalai szereplői az idők folyamán változtak, az izgalom és az önfeledt szórakozás viszont mindvégig megmaradt. (M3, 11.15)

A szerdai (január 20-ai) műsorok közül a Népzene -- itthonrólt választom. A félórás összeállítás Bartók Béla, Kodály Zoltán és Molnár Antal gyergyói gyűjtéseire épül. Az itt élő székelység között felfedezett ötfokú zene fordulópont volt a népzenekutatásban. (Bartók rádió, 14.30)

Csütörtökön (január 21-én) a Zorro legendája című klasszikus kalandfilm szintén felhőtlen kikapcsolódást ígér, elsősorban Antonio Banderasnak és Catherine Zeta-Jonesnak köszönhetően. (Duna, 20.35)

Pénteken (január 22-én), a magyar kultúra napján az 1970-ben készült Pillangót, Esztergályos Károly filmjét fogom megnézni. Vencel Vera és Kozák András feledhetetlen alakítása miatt érdemes lesz a televízió elé ülni. (M3, 22.30)

A hétvége, illetve a szombat (január 23-a) számomra legfontosabb filmje A keresztapa című klasszikus. Coppola trilógiájának első részében 170 percen át élvezhetjük Marlon Brando és Al Pacino felejthetetlen alakítását. (Duna, 21.55)

A vasárnapi (január 24-ei) kínálatból -- folytatva az emlékezetes alakítások sorát -- a fiataloknak és örökifjaknak szóló, 1978. évi musicalt, a Grease-t ajánlom John Travoltával és Olivia Newton-Johnnal a főszerepben. (M3, 19.25)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..