home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 11-étől 17-éig
MTVA
2016.01.11.
LXXI. évf. 1. szám
Közmédia-javallat január 11-étől 17-éig

Gyarmati Péter heti ajánlója — Gyarmati Péter vezető szerkesztő a közmédia debreceni stúdiójában kezdte meg rádiós pályafutását 1998-ban. Jelenleg a Kossuth rádió hír- és magazinműsorait tudósítja Hajdú-Bihar megyéből, emellett a Jelenlét roma közéleti magazin szerkesztője és a Petőfi rádió hírszerkesztője.

Hétfőn (január 11-én) a rendkívül népszerű Kisvárosi doktort választom. Személyes okból teszem, mivel nagymamámnak ez a kedvenc sorozata. Éppen karácsonykor említette, hogy nagyon szereti a filmben bemutatott szép vidéket és az emberséges, jó történeteket. (Duna, 18.40)

A Család-barát a közmédia egyik kedvelt műsora. Sokan nézik, sokan szeretik, és a műsorvezetők pedig szinte a családok életének részévé váltak. Az alkotók úgy igyekeznek elkészíteni az adást, felépíteni a díszleteket, hogy a néző úgy érezze, a műsort a szomszédból közvetítik. (Kedd, január 12-e, Duna, 10.05)

A Jamie 30 perces kajái egy kicsit rólam is szól: nagyon szeretek a konyhában „barkácsolni”. Jamie hasznos tanácsokat nyújt a mai kor emberének, és elmondja, hogyan lehet gyorsan finomat főzni. A receptek mellé újabban odaírják azt is, mennyi idő kell az elkészítésükhöz. A műsorvezető instrukcióit követve az étek gyorsan elkészülhet, és a hozzám hasonló „barkácsolók” is sikerélménnyel távozhatnak a tűzhely mellől. (Szerda, január 13-a, Duna, 12.50)

Ahogy a Család-barát, úgy A hely is életünk részévé vált. Amikor csak lehet — s ez általában vezetés közben van —, meghallgatom. Farkas Erika, Vágner Mária és Varga Júlia témaválasztásai mindig lekötnek, és úgy gondolom, a műsor a Déli krónika előtti sávban nem csak nekem kedvez. (Csütörtök, január 14-e, Kossuth rádió, 11.07)

A héten már a lányom is az iskolapadot koptatja, ezért neki egy délutáni műsort választok. Gyermekem első osztályba jár, és ha otthon van, szívesen nézi az M2-t, leginkább az állatokkal kapcsolatos történeteket szereti. Jó időérzékkel áldotta meg a Teremtő, hiszen mindig tudja, mikor kell odasündörögnie az apjához, hogy megnézhesse kedvenc műsorát, az Állatkerti sétány 64-et. Eleinte kényszerből ültem le mellé, ám idővel magam is megkedveltem az érdekes adást. (Péntek, január 15-e, 17.30)

A szombati (január 16-ai) kínálatból az aznap éppen általam szerkesztett Jelenlét roma közéleti magazint választom. A műsor azt a nehéz feladatot vállalta, hogy hétről hétre bemutassa a hazai cigányság életét. Ne szépítsük, erről a kisebbségről egy sztereotípiákkal jócskán megtűzdelt kép él a fejünkben. Nem az a dolgunk, hogy ezt megváltoztassuk, de szeretnénk, ha a szélesebb társadalom mindent látna és tudna. Próbálunk segíteni a romáknak és a nem romáknak is, hogy megértsék a kisebbségben élő honfitársaikat. Ha megismerjük egymást, biztosan mindannyian többek leszünk. Amikor felkértek a műsor készítésére, igent mondtam, és jól tettem, hiszen amikor összeáll a végleges adás, a fáradtság mellett jóval több az örömöm. (Kossuth rádió, 17.06)

Fontos, hogy a nehéz hét kezdete előtt a felnőttek leüljenek egy jó film elé, és ebben mindenképpen segíthet a Duna Televízió kínálata. A harcmező hírnökei szereplőlistáján Woody Harrelsont látom, akit már sok moziból ismerek. A választásomnak van még egy indoka: a filmet reklámok nélkül élvezhetem. (Vasárnap, január 17-e, 22.05)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..