home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 24-étől március 2-áig
MTVA
2014.02.24.
LXIX. évf. 8. szám
Közmédia-javallat február 24-étől március 2-áig

Mayer Ottília heti műsorajánlója — Már általános iskolás korában minden szabadidejét a sport, azon belül is a kosárlabda töltötte ki. A labdajáték tizenkét évig élete szerves része volt. Székesfehérváron csöppent a média világába, a közszolgálati televízióban 2006 óta dolgozik.

A legtöbb sporteseményt a hétvégén rendezik, így a hétfői sporthírek mindig érdekesek. Korán kelő lévén néha már hajnalban benn vagyok a televízióban. Ezért jól látom, hogy a hét elején milyen elmélyült munka folyik a szerkesztőségben, és hogy egy rövid háttéranyag összeállítása is mekkora felkészülést igényel. Külön áldás, hogy a közmédiában magazinműsorok is népszerűsítik a sportot. A Sportarénába gyakran hívnak vendégeket, hogy számos olyan információval szolgáljanak, amelyek a nézőt közelebb viszik a sport világához (hétfő, február 24-e, Duna, Dunasport, 21.20; Sportaréna, 23.10).

A kommunizmus áldozatainak emléknapján, kedden (február 25-én) a Drága besúgott barátaim című magyar játékfilmet ajánlom. Éppen hogy nem tartozom ahhoz a korosztályhoz, amely a saját bőrén tapasztalta a kommunizmust. A rendszerváltozás idején még tinédzser voltam, így minden, e korszakról szóló filmet szívesen megnézek, s könyvet is örömmel olvasok. Különösen érdekel, hogy a nálam idősebbek egykoron, fiatalként hogyan élték meg a mindennapokat. Kötelességünk, hogy minél több információt szerezzünk, hogy megfelelően tudjunk ítélkezni (Duna, 21.40).

Szerdára (február 26-ára) a Kárpát Expresszt karikáztam be. Furcsa kötődésem van a műsorhoz, mivel — mint említettem — nagyon korán kelek. Reggeli tornám közben — előtte, utána, közben — belenézek a hajnalban sugárzott külhoni témájú adásba. Értékelem, hogy a kollégák nagy hozzáértéssel, szeretettel készítik a félórás adást (Duna, 6.00).

Édesapám magyar-történelem szakos tanár, s hamar megkedveltette velem is a verseket. Általánosban gyakran jártam szavalóversenyre. Kedvenc költőm Kosztolányi Dezső, legnagyobb sikereimet azonban Arany János balladáival értem el. A Magyar Televízióban hamar felfedeztem a Vers mindenkinek sorozatot. Boldog vagyok, hogy manapság is láthatók hasonló válogatások, ezért csütörtökre (február 27-ére) a Verssor az utcazajban című műsorra hívom fel a figyelmet (M1, 22.35).

A legtöbb tájékozott ember már kora reggel — pénteken is — információkra, hírekre éhesen ébred. A Ma reggel című műsor minden igényt kielégít. Megtudhatjuk belőle a legfontosabb információkat, s a hírek hátterével is foglalkozik. Természetesen sporthírek is színesítik a háromórás programot (február 28., M1, 5.50—9.00).

Szombatra (március 1-jére) ismét a Sporthírekre hívom fel a figyelmet. Próbálják olyan szemmel (is) nézni a műsort, hogy mekkora feladat egy többórás eseményről félperces beszámolót készíteni. Büszke vagyok arra, hogy kollégáim ezt mindig remekül megoldják (M1, 20.05, Duna, 18.00).

Vasárnap (március 2-án) ismét magazinműsort népszerűsítek. Az ünnepi ebéd elé még beférhet a Sport7 adása, melynek félórájában visszatérhetünk a hét témáira, és a legizgalmasabbakkal részletesebben is foglalkozhatunk (M1, 12.40).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..