home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 17-étől 23-áig
2014.02.12.
LXIX. évf. 7. szám
Közmédia-javallat február 17-étől 23-áig

Dér Heni heti műsorajánlója — Dér Henrietta, Heni a délvidéki Szabadkán született. A Dal február 1-jei elődöntőjéből az Ég veled — Next please című dalával jutott tovább a középdöntőbe.

Becsülöm azokat az embereket, akiknek olyan erős a hitük, hogy végig tudják járni a Caminót, a Santiago de Compostelába vezető utat. Az ilyen zarándoklaton a részvevőt a hitbéli élményen kívül más hatás is éri: szép tájakat járhat be, s az út végére barátságok is kötődnek. A Camino című film felidézi a már ott járt zarándokok emlékeit, másoknak pedig útifilmként nyújt élményt (hétfő, február 17-e, Duna, 7.35).

Noha Vajdaságban születtem, büszke vagyok magyarságomra. Felnézek tehetséges honfitársaimra: művészekre, tudósokra, akik a világ bármely részén megállták a helyüket, és öregbítették nemzetünk hírnevét. A keddi (február 18-ai) Magyar elsők nekik és találmányaiknak állít emléket. Az ajánlott epizód a magyar kártya hagyományait mutatja be (Duna, 9.30).

A testmozgás fontos szerepet tölt be családomban. Vőlegényem hivatásos sportoló és futballedző, magam is rendszeresen sportolok. Ezért tudom, hogy milyen kitartás és elkötelezettség kell ahhoz, hogy valaki olimpikon lehessen. Szerdán (február 19-én) a téli olimpiára kapcsolok, a jégkorong-negyeddöntő különösen izgalmasnak ígérkezik (Duna, 18.00).

Mindig nagyon érdekelt a politika és a közélet, ezért is végeztem el Pécsett a politológia szakot. Csütörtökre (február 20-ára) az Ütköző műsorát ajánlom, melyben mindig érdekes politikai viták hangzanak el. Náray Balázs szerkesztésében aktuális kérdéseket boncolgatnak, a félórás műsor ideje alatt nem lehet unatkozni (Kossuth rádió, 18.00).

Péntekre (február 21-ére) egy bűbájos filmet karikáztam be. Jiří Menzel nagyon népszerű a magyar nézők körében, a Sörgyári capriccio vagy a Szigorúan ellenőrzött vonatok bevonult a filmtörténetbe. Az általam javasolt alkotás, Az én kis falum különösen érdekes, hiszen a főszerepet Bán János játssza (Duna, 21.15).

Szombaton (február 22-én) mi mást is választanék, mint A Dal döntőjét. Még nem tudom, hogy ott leszek-e a színpadon, életre szóló élmény volt azonban részt vennem e fesztiválon. Meggyőzött, hogy jól döntöttem, amikor a szólókarrier mellett döntöttem. Továbbra is számítok a szűkebb hazámban élők szavazataira, s mindenkiére, akiknek tetszik A DALOM (M1, 20.20).

Vasárnap (február 23-án) egy vígjátékra esett a választásom. A Játékszínből közvetítik a Hyppolit, a lakáj című darabot. A történet a filmvásznon is népszerű volt, és e feldolgozás is felhőtlen szórakozást ígér (M3, 13.45).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..