home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 21-étől 27-éig
MTVA
2015.12.20.
LXX. évf. 50. szám
Közmédia-javallat december 21-étől 27-éig

Csiszár Jenő heti ajánlója — Csiszár Jenő a bölcsészet mellett klasszikus zenét tanult, és tudását a könnyűzene világában is kamatoztatta. A médiamenedzser számos rádió és televízió létrehozásánál bábáskodott. Jelenleg a Duna Médiaszolgáltató Zrt. szórakoztató főszerkesztője, emellett a Magyarország, szeretlek! zöld csapatának csapatkapitánya.

Nagyon kedvelem azokat a műsorokat, amelyekből tanulhatok. Az Univerzum sorozat amellett, hogy izgalmas és érdekes, szenzációsan is fényképezték. Egy-egy felvetésénél jó rácsodálkozni: jé, valóban! A hétfői (december 21-ei) adásában a klímaváltozás a téma, melynek fontossága önmagáért beszél. (Duna, 17.00)

A MüpArt Classic az ünnep közeledtével Bach Karácsonyi oratóriumát tűzte műsorára. Végzettségem nyomán minden zenét szívesen „fogyasztok”. Egy szívfájdalmam van csupán: a késői időpont miatt a koncertet nem tudom a fiaimmal élvezni, de talán a nagy német zeneszerző monumentális alkotását másnap visszanézhetjük a médiaklikkről, vagy meghallgathatjuk CD-n. (Kedd, december 22-e, Duna, 22.50)

A Szabadságtér ’89 egy olyan embert próbáló és érdekes korszakot elevenít föl, amelynek én is részese voltam — minden pillanatát, nappalait és éjszakáit a saját bőrömön tapasztaltam. Különösen izgalmas, ahogy Rákay Philip a rendszerváltás napjait feldolgozza, és az is, hogy a meghívott vendégek milyen információkkal gazdagítják a korszakról, így saját életemről is az ismereteimet. A szerdai adás azért is rendkívüli, mert Makk Károly köszöntése is egyúttal, így a műsor után a neves rendező Szerelem című filmjét is bemutatják. A főszereplők Törőcsik Mari és Darvas Iván. Kell ehhez még hozzátenni valamit? (Szerda, december 23-a, Duna, 20.35, 21.20)

A karácsonyi várakozást oldjuk, és a kulináris élvezeteknek hódolunk, amikor december 24-én, csütörtökön a Két duci hölgy című angol ismeretterjesztő-sorozat epizódját választjuk (11.25). A szenteste tévés kínálatából pedig az ünnep jegyében a Kicsoda Ferenc pápa? című spanyol dokumentumfilmre hívom fel a figyelmet. A karácsonyfa mellett állva magunk is megkérdezhetjük: kicsoda is valójában Ferenc pápa? (Duna, 23.15)

A Vörsi karácsonyról pénteken (december 25-én) tudhatunk meg többet. A somogyi kistelepülést Európa legnagyobb beltéri betleheme tette híressé, így advent idején és az ünnepek után messze földről érkeznek a látogatók a falu templomába. (Kossuth rádió, 19.03)

A szombat (december 26-a) legyen a gyerekeké! Nyolcéves ikerfiaimmal az M2-re kapcsolok, ahol az Európai népmesék a ládafiában című film vár bennünket. Máris kíváncsi vagyok, mit is rejt a ládikó! (M2, 10.00)

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, így (bocsásson meg minden más csatorna) a vasárnapi (december 27-ei) kínálatból a Magyarország, szeretlek! ez évi utolsó adására hívom fel a figyelmüket. Én már tudom a végeredményt, de nem szeretném lelőni a poént — egy biztos, izgalmas estének lehetünk tanúi. Ez a reklám helye: a műsor januárban a hatodik évaddal folytatódik, és a nyárig tartalmas kikapcsolódást nyújt a nézőknek. (Duna, 19.40)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..