home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 2-ától 8-áig
(—)
2013.11.27.
LXVIII. évf. 48. szám
Közmédia-javallat december 2-ától 8-áig

Horváth Vanda az M2 intendánsa. Munkáját a közelmúltban jelentős elismeréssel honorálták: az M2 a gyermekcsatorna-kategóriában elnyerte az Eutelsat első díját Velencében. (Horváth Vanda heti műsorajánlója)

A Duna televízió népszerű sorozata a Dokureflex. Hétfőn (december 2-án) egy kedves könyvemet mutatják be: Flow — Az áramlat címűt. A kötet szerzője, Csíkszentmihályi Mihály talán az egyetlen olyan pszichológus, aki nem a devianciák feltárására szakosodott, ellenkezőleg: az emberi élet meghosszabbító csodaszerét, a mindennapjaink megédesítőjét: a boldogságot kutatja (Duna, 21.30).

Kedden (december 3-án) gyermekkorom ikonikus tévéélményét, a Kisvárost ajánlom. A Duna vezető sorozatára minden, a nyolcvanas években született gyermek jól emlékezik, hiszen az ország apraja-nagyja várta a folytatásokat. Engem még közelebbről érintett a mozi, hiszen édesapám katonatiszt volt, így a témák ismerősek voltak a családunkban is (Duna, 19.00).

Nemrég készítettük az Itthon vagy — Magyarország, szeretlek! kétnapos maratoni műsorfolyamot. Ekkor találkoztam Téglás Zoltánnal, a második generációs amerikai magyar fiatalemberrel. Az Ignite együttes frontembere csillogó szemmel mesélte, hogy mindig megnézi a Kívánságkosárt. Akkor döbbentem rá, hogy bárhol is vagyunk a világban, egy ilyen népszerű műsor erősítheti az anyaországhoz való kötődést, s fellobbantja szívünkben a hazaszeretet lángját (szerda, december 4-e, Duna, 14.30).

Jakupcsek Gabival akkor ismerkedtem meg, amikor az M2 Gyermekhíradójának műsorvezetőivel foglalkozott. Azokban a hetekben készítették elő a Ridikül női talkshow-t, így követni tudtam az előmunkálatokat. Nagyon szurkoltunk Gabinak, talán nem hiába: a műsor nagyon népszerű (csütörtök, december 5-e, M1, 17.40).

Bősze Ádám a közmédia emblematikus alakja. Kettős életet él: a Bartók rádió műsorvezetője és nagyon népszerű komolyzenei blogger. Pénteken (de-cember 6-án) vele találkozhatunk a Muzsikáló reggelben. Nem fogunk csalódni, a neve garantálja a jó szórakozást (Bartók rádió, 6.00—9.30).

Szombaton (december 7-én) a Harmincasok társasága — Petőfi TOP 30 ragadta meg a figyelmemet. Az egyórás összeállítás a legtöbbet játszott dalokat vonultatja fel, és Szabó Tamás műsorvezető mindig jó kikapcsolódást kínál (Petőfi rádió, 13.03).

Vasárnap (december 8-án) hazai pályán játszom, és az M2-n A legokosabb osztály vetélkedőre hívom fel a figyelmet. A Kárpát-medencét megmozgató vetélkedőben két külhoni magyar osztály is részese lehet az izgalmas megmérettetésnek. A felvidéki Alsószeliből érkezők különösen közel álltak a szívemhez, hiszen a csapatba belefért az összes magyarul tanuló helyi diák (M2, 19.05).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..