home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 16-ától 22-éig
(—)
2013.12.11.
LXVIII. évf. 50. szám
Közmédia-javallat december 16-ától 22-éig

Agárdi Elektra heti ajánlója — Agárdi Elektra a közszolgálati televízióban 1998 óta készít nemzetiségi műsorokat, jelenleg a Rondó nemzetiségi magazin felelős szerkesztője, műsorvezetője.

Hétfőn (december 16-án) a Dokureflexet ajánlom az olvasók figyelmébe. A műsor alcíme: Bence — Találkozás egy Down-szindrómás fiatalemberrel. A negyedórás alkotás talán azért is érdekes, mert kényes problémát vet fel: hogyan tudnak azok az emberek teljes életet élni, akik a nagy többségtől eltérőek, jelen esetben nem egészségesek. A kérdés másik megvilágítása is tanulságos: a többség miképpen viszonyul hozzájuk? (Duna, 21.55).

Keddre (december 17-ére) egy parádés szereposztású tévéfilmet javasolok. A Só Mihály kalandjai egy parasztemberről szól, aki feleség után néz a szomszéd faluban. Az 1970-ben készült mozit olyan kiváló színészek viszik sikerre, mint Bodrogi Gyula, Törőcsik Mari, Kálmán György és Gobbi Hilda. (Duna, 20.50).

Szerdán (december 18-án) a Pannonia 3 keréken című ismeretterjesztő magazinnal járjuk be az országot! Izgalmas élményben lehet részünk: egy oldalkocsis Pannonia motorkerékpárral juthatunk el ismert, ismeretlen tájakra, természetesen Pannónián belül. Szívesen emlékszem egykori osztálykirándulásaimra, ame-lyeken barátaimmal együtt fedezhettük fel az ország épített és természeti értékeit. A sorozat a távolabb élőkben, és a túrákra már nem vállalkozó idősebbekben is szép emlékeket idézhet fel. (Duna, 7.35).

Csütörtökön (december 19-én) a nemzetiségi adásokra szeretném felhívni a figyelmet. A Slovenski utrinki magazin nemcsak a hazánkban élő szlovénekről ad információkat: a néző a két ország példás jószomszédi kapcsolatának alakulásába és a muravidéki magyarság életébe is bepillanthat. (M1, 12.25).

A péntek (december 20-a) legyen a könnyedebb szórakozásé! A Bartók rádió Celluloidák — a legjobb filmzenék című összeállítása kellemes emlékeket ébreszt bennem. Sok filmzenére gondolok vissza szívesen, ezek közé tartoznak a Keresztapa, a Desperado, és a műsorban szereplő Híd a Kwai folyón híres számai is. (Bartók rádió, 22.00).

Szombaton (december 21-én) már a karácsonyra készülődünk, így a Rádiószínház két darabját javaslom. Mészöly Miklós Karácsony című hangjátéka és Kopányi György Karácsonyi komédiája remek szereplőgárdát vonultat fel, többek között Páger Antal, Sinkovits Imre, Kozák András és Kútvölgyi Erzsébet hangját élvezhetjük. (Kossuth rádió, 21.04).

Vasárnapra (december 22-ére) is karácsonyi műsort jelöltem ki. A Kedvelt karácsonyi dallamok népi hangszereken összeállításban Szokolay Dongó Balázs segédkezik. A népzene közel áll hozzám; görög néptáncegyüttesben táncoltam évekig, és most már magam is oktatom az ifjabb nemzedéket. Édesapám a Hajdúságból származik, ily módon életemben a balkáni és a magyar népzene egyaránt fontos szerepet tölt be. (Kossuth rádió, 19.47).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..