Közmédia-javallat december 1-jétől 7-éig

Közmédia-javallat december 1-jétől 7-éig

Zver Ilona műsorajánlója — Zver Ilona a Lendvai Magyar Műsorok Stúdiójának megbízott vezetője. A Lendván heti négy alkalommal jelentkező harmincperces tévé- és napi 18 óra 15 perces (melyből 13 óra 15 perc élő) rádióműsor révén a muravidéki magyarság minél szélesebb körű, anyanyelven történő tájékoztatására törekszenek. A fontosabb muravidéki eseményekről időnként a magyar közszolgálati médiában is hírt adnak.

A hétfői (december 1-jei) műsorok közül a Dokureflex-sorozat keretében látható Menjek/Maradjak — London című film (Duna, 21.20), valamint a Vajdaságról szóló Ahol a madár sem rak fészket című szerb dokumentumfilm (Duna, 23.30) keltette fel az érdeklődésem. Nagyon várom őket, hiszen mindkettő a muravidéki magyarokat is sújtó jelenségekkel foglalkozik. Javaslom az Arcvonásokat is, melynek némely epizódját a Muravidéki Magyar Rádió is sugározza. A portréműsor, portréfilm egyébként is a kedvenc műfajom. (Kossuth rádió, 14.05)

A korán kelők kedden (december 2-án) reggel 6-kor a Kárpát Expressz című műsorral betekintést kaphatnak a határon túli magyar közösségek életébe (Duna, 6.00). Este pedig „moziba”, az emberi kapcsolatokat és sorsokat boncolgató Nézz az égre! című játékfilm megtekintésére invitálom önöket (Duna, 21.05). Utána érdemes még 25 percig ébren maradni, és megnézni a keddi Kultikont. (Duna, 23.05)

Szerdán (december 3-án) délután ne feledkezzünk meg a Térkép című műsorról, amelybe a határon túli tudósítói hálózat munkatársai küldik összeállításaikat a külhonban és a diaszpórában élő magyar közösségek (és egyének) sikereiről és kudarcairól, hétköznapjairól és ünnepnapjairól. (Duna, 15.20)

A csütörtöki (december 4-ei) műsorból a Ridikült, az érdekes és időszerű témái miatt közkedvelt női talk show-ként hirdetett műsort jelöltem be (M1, 17.40). A nap végére egy ismeretterjesztő történelmi műsort javaslok, mégpedig a Rejtélyes XX. századot. (M1, 22.50)

A pénteki (december 5-ei) kínálatból a közszolgálati tv-csatornák Alpok—Duna—Adria című koprodukciós műsorára hívom fel a figyelmet (Duna, 7.00), este pedig nézzük meg, kik a 2014. évi Prima Primissima díj nyertesei (M1, 20.25). Itt a lehetőség, hogy meghallgassuk a hét utolsó Határok nélkül című műsorát is. (Kossuth rádió, 18.30)   

Szombaton (december 6-án) ne hagyjuk ki a Határtalanul magyar című, a világ különféle vidékein élő magyar közösségeket bemutató ismeretterjesztő műsort, melynek bizonyos epizódjait a tévéműsorunk keretében is levetítjük, s így a Muravidéken is nagy népszerűségnek örvend (Duna, 8.30). Ajánlom továbbá a Vacka Rádió gyerekeknek szóló rádiójátékot, mely a Muravidéki Magyar Rádióban indult útjára. (Kossuth rádió, 19.30)

A Hazajáró turisztikai magazinműsort vasárnap (december 7-én) tekinthetjük meg (Duna, 12.35). Noha nem vagyok sportrajongó, a vasárnap esti nőikézilabda-Európa-bajnokság keretében sorra kerülő Magyarország—Oroszország-kézilabdameccs győri élő közvetítését nem fogom kihagyni. (M1, 20.15)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Közmédia-javallat december 1-jétől 7-éig
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
Közmédia-javallat december 1-jétől 7-éig
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink