home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 4-étől 10-éig
MTVA
2014.07.30.
LXIX. évf. 31. szám
Közmédia-javallat augusztus 4-étől 10-éig

Vízy Dorottya heti ajánlója — Vízy Dorottya csaknem húsz éve dolgozik a Magyar Rádióban. Nagyon szerencsésnek érzi magát, mert a munkája még mindig tud újat nyújtani neki.

Hétfőre (augusztus 4-ére) a Kívánságkosárt ajánlom. A világ egyik legaranyosabb ötlete — hogy dalt küldhetünk valakinek — soha nem veszít az értékéből, és napjainkban is sokan élnek a lehetőséggel. A műsorban látni, hogy határainkon innen és túl is van rá igény, hogy az emberek dallal kedveskedjenek távollévő szeretteiknek. Megható ez a „szív küldi”, nagyon hangulatosnak tartom. (Duna, 12.20)

Kedden (augusztus 5-én) a Váratlan utazást nézem meg. A kanadai sorozatot annak idején karácsonykor fedeztem fel, ezért mindmáig meghittséget idéz föl bennem. Avonlea városa és a nehéz sorsú, ám mindig helytálló Hetty nénivel békebeli hangulatot áraszt. A remek karakter szigorúsága ellenére közkedvelt. Szeretve tisztelt tanáraimra emlékeztet, akiknek rengeteget köszönhetek. (Duna, 17.05)

A DunaSport izgalmas kikapcsolódás lehet szerdán (augusztus 6-án). A futball-vb miatt az idén sok időt fordítottam a sportközvetítések megtekintésére. Costa Rica volt a kedvencem. Egy-egy ország kulturális és gazdasági helyzetéről is árnyalt képet kaphatunk a világbajnokságokon. A műsor remek összefoglalót nyújt, tájékoztat és friss információkkal lát el. (Duna, 18.25)

Csütörtökre (augusztus 7-ére) szeretettel ajánlom a Közelről című műsort. Hat éve vagyok a vezetője, ami megunhatatlanul szép feladat. Remek csapatban dolgozom, öröm bejönni a szerkesztőségbe. Kiválóan együtt tudunk működni, sokat készülünk a kétórás, változatos témákat bemutató műsorra. Mindennap hálát adok a hivatásomért.  (Kossuth rádió, 15.35)

Pénteken (augusztus 8-án) a Hely című műsort hallgatom meg. Kedvelem Farkas Erika stílusát, aki minden helyszínre őszinte kíváncsisággal érkezik. Kiváló a szerkesztői csapat, s a klasszikus riportműfaj is szívmelengető. Számos érdekes helyet és embert ismerhetünk meg belőle: a debreceni sebészek áldozatos munkájától kezdve a templomudvarokon át a kutyamenhelyekig mindenről lehet beszélni. (Kossuth rádió, 11.07)

Nagyon szeretem a Bartók rádió dzsesszműsorait, kiskoromban még kazettán is rögzítettem őket. Szombatra (augusztus 9-ére) felejthetetlen perceket ígér az All That Jazz. Óriási élmény volt személyesen is találkozni a csodált művészekkel. A Bartók közvetítései a teljes jelenlét érzetét keltik. Remekül összeválogatott, nívós műsorok. Kellemes élményt nyújtanak, különösen az esti koncertek. (Bartók rádió, 22.30)

A szabadidőmben sok tudományos műsort nézek, hallgatok. A sajtóban is ezeket a rovatokat keresem, hiszen ez a kedvenc érdeklődési területem. A Kossuth rádió tudományos műsorai hagyományosan színvonalas, alapos adások, melyekbe kiváló szakértőket hívnak vendégként, de a műsorkészítők is naprakészek. Várkonyi Benedek műsora, a Szonda mindig lenyűgöz, ezért is ajánlom önöknek vasárnapra (augusztus 10-ére). (Kossuth rádió, 14.06)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..