home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 12-étől 18-áig
(—)
2013.08.06.
LXVIII. évf. 32. szám

Az előttünk álló hét közmédiás, tévés és rádiós kínálatába Dunda György, a Kárpáti Igaz Szó főszerkesztő-helyettese „lapoz” bele. Az ungvári szerkesztésű közéleti lap több mint kilencvenéves múltra tekint vissza, az egyetlen országos bejegyzésű magyar sajtótermék Ukrajnában. (Dunda György heti ajánlója)

Egyszerre a kedvenc elfoglaltságom, hobbim és szórakozásom a sport, különösen a foci. A hét első napján, hétfőn (12-én), rendre megnézem a Dunán jelentkező Sportarénát. Kedvelem ezt a háttérműsort, mert ahogy mondani szokás: röviden, de velősen fogja meg az éppen aktuális témákat (Duna Tv, 22.05). Szintén kellemes időtöltést jelent a Rózsa Sándor kalandos életét elregélő 12 részes magyar tévéfilmsorozat, amely a hetedik epizódhoz érkezik (Duna Tv, 19.55).

Kedd (13-a) reggel sem hagynám ki a Kárpát Expresszt. A rendre tartalmas külhoni összeállítást azért nézem a Duna World csatornán, mert pont olyan időpontban megy ott, amikor épp a reggeli falatokat fogyasztom, s ez garantáltan „nem fekszi” meg a gyomrom (Duna World, 7.25).

A sok-sok filmes dömpingben mindig üde színfoltként tekintek egy-egy ismeretterjesztő adásra. Szerdára (14-ére) a Duna kínálatában találtam ilyet. India és Nepál címmel egy spanyol szériát ajánlanék, már az alcíme is figyelemfelkeltő: Kerala, az istenek pálmakertje (Duna Tv, 12.20).

A változatosság kedvéért csütörtökön (15-én) kora este a rádió javára érdemes kis időre elnémítani a tévékészüléket. Fél héttől egy órán keresztül leköt a Kossuth kínálata. A rádiós KárpátExpresszel, azaz a Határok nélkül (Kossuth rádió, 18.30) adásával kezdek, majd következik a Sportvilág (Kossuth rádió, 19.07), utána pedig egy újságíróként különösen hasznos csemege, Balázs Géza műsora, a Tetten ért szavak (Kossuth rádió, 19.25.).

A hétvégéhez közeledve már a filmek is beleférnek. Péntek (16-a) estére az egyesen találtam magamnak kedvemre valót. A hétköznapok malma után könnyed kikapcsolódást ígér A Wendell Baker balhé, az amerikai vígjátékban feltűnő szereplők közül talán érthetően Eva Mendes a kedvencem (M1, 22.00).

Szombat (17-e) este is egy mozira voksolok. Már csak azért sem hagynám ki a megunhatatlan Herbie Monte-Carlóba megy szimpatikusan vicces történetét, mert az én autóm beceneve is Herbie… (M1, 20.15).

A hét utolsó napján, vasárnap (18-án) egy dokumentumfilm keltette fel az érdeklődésem. A Duna Worldon, A magyar Golgota — az Aradi vértanúk nyomában című filmes munkát már csak a szakértő történész, Katona Tamás (ő a Kárpátalja Szövetség elnöke) személye végett is megnézem (Duna World, 18.30).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..