home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 11-étől 17-éig
MTVA
2014.08.06.
LXIX. évf. 32. szám
Közmédia-javallat augusztus 11-étől 17-éig

Pásztor Zoltán heti ajánlója — Pásztor Zoltán, a Kossuth rádió intendánsa több mint másfél évtizede dolgozik a közmédiában. Érdeklődési körébe a tudományos élet, a közélet, a kultúra és a kisebbségi sors tartozik. A napokban Tusványoson ismét műsorvezetőként üdvözölhettük: a közmédia sátrában — telt ház előtt — Buzánszky Jenővel beszélgetett.

Hétfőre (augusztus 11-ére) a Muzsikás együttesről szóló portréműsort választottam. Nagyon szeretem a zenéjüket, s ezzel nem vagyok egyedül, hiszen akármerre járok a nagyvilágban, egyre több helyen ismerik a magyar zene követét. (Duna, 15.05)

Keddre (augusztus 12-ére) a Múzeumtúra francia módra adását néztem ki. A francia kultúra közel áll hozzám, és ha Párizsban járok, a gazdag múzeumi kínálatból a Louvre-t keresem fel legszívesebben. Úgy látogatom, mint a franciák: nem rohanok végig a hatalmas épületen, inkább beosztom a látnivalót, és egy nagyobb termet vagy kiállítást veszek szemügyre alaposabban. (Duna, 15.55)

Szerdán (augusztus 13-án) maradjunk még Párizsban. A Duna Moziban A hívatlan vendég című francia filmet ajánlom. Az 1982-ben forgatott alkotásban a főszerepet Pierre Richard alakítja, akivel sikerült interjút is készítenem. Igazi párizsi polgár, a Szajna-parton lakik egy uszályon, s nagyon szereti a jó borokat. Találkozásunkkor is egy magyar borfesztivállal kapcsolatos meghívásáról beszélgettünk. A rendezvényre sajnos nem tudott eljönni, a jó magyar nedűkről azonban szívesen nyilatkozott a Magyar Rádiónak. (Duna, 21.35)

A csütörtöki (augusztus 14-ei) kínálatból a Kossuth rádió Családi sávjában A Nagy Mesére hívom fel a figyelmet. A műsor egy mesemondó pályázat legjobbjait mutatja be, és az adásban Kányádi Sándor, valamint Orsovai Mária történetei hangzanak el. (19.30)

A pénteki (augusztus 15-ei) műsorból a Három szólamban című, félórás zenei összeállítást ajánlom, melyet egyik kedvenc olasz városom, Firenze ihletett. Batta András, Kovács Sándor és Komlós Katalin beszélgetéséből mindannyian tanulhatunk. (Bartók rádió, 9.30)

A szombati (augusztus 16-ai) bevásárlás előtt vagy már a főzés közben gondolatébresztően hat a Szellem a fazékban című összeállítás. Vinkó József műsora a népszerűségét a műsorvezető szakértelmének, a gasztronómiatörténet szeretetének köszönheti. (Kossuth rádió, 9.30)

Vasárnap (augusztus 17-én) egy másik magazint, a Harminc perc alatt a Föld körült nézem meg. A remek kikapcsolódást, szórakozást nyújtó adás színes történeteivel tágítja világképünket. Szólhat akár a háttérben is, hiszen az ebéd is jólesik mellette. (Kossuth rádió, 12.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..