home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 4-étől 10-éig
MTVA
2016.04.03.
LXXI. évf. 13. szám
Közmédia-javallat április 4-étől 10-éig

Varga Norbert heti ajánlója — Varga Norbert, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője egy évtizede dolgozik a közmédiában. A Vallási Főszerkesztőség munkatársaként a katolikus, a görögkatolikus és az ortodox műsorokért felel, munkájának gyümölcsét a nézők húsvétkor is élvezhették.

A hét méltó kezdését a Hajnali gondolatok negyedórája alapozhatja meg. A közmédia negyed százada — a történelmi egyházak képviselőinek segítségével — készíti napindító gondolatait. E tartalmas percek a hívő és kereső embereknek egyaránt erőt adhatnak a napi munkához. (Hétfő, április 4-e, Duna, 5.50)

A Szerelmes földrajz különösen kedves számomra. A műsor egy-egy közismert személyiség szemszögéből mutat be egy-egy magyar tájat, tájegységet vagy települést. Érdemes beletekinteni, hiszen ötleteket kaphatunk egy tartalmas kiránduláshoz. (Kedd, április 5-e, Duna World, 14.15)

Az M4-es csatorna egész héten Triesztből közvetíti a férfi-vízilabdakvalifikációstornát. Tiszta szívből szurkolhatunk csapatunknak, hogy megszerezze az olimpiai kvótát szavatoló csoportelsőséget. Szerdán (április 6-án) az orosz csapat ellen szállunk vízbe. (17.40)

Az újabb Oscar-díj fényében se feledkezzünk el arról a filmről, amely megnyitotta a magyar díjazottak sorát: a Mephistóról! Szabó István műve az egész világba elvitte a magyar film jó hírét. Az alkotással az operatőr, Koltay Lajos 70. születésnapját ünnepli a közmédia. (Csütörtök, április 7-e, Duna, 23.55)

Délutánonként igazi kikapcsolódást nyújt a Muzsikáló délután. A munka fáradalmai után az autóban ülve mindig bekapcsolom a rádiót. Némethy Attila nemcsak zenéről beszél, hanem a társművészeteket is gyakran szóba hozza. Így érdekes információkat kapok, amelyeken meditálva gyorsabban telik a hazaút. (Péntek, április 8-a, Bartók rádió, 15.06)

Szombatra (április 9-ére) egy klasszikussá vált tévéfilmet, a Fekete várost ajánlom. Mikszáth Kálmán regényének adaptációja 1971-ben készült, és olyan kiváló színészek vitték sikerre, mint Bessenyei Ferenc és Bitskey Tibor. (Duna World, 20.20)

Vasárnap (április 10-én) a Görögkatolikus szent liturgiára kapcsolok. Ezúttal Tolcsvára, a Tokaj-hegyaljai borvidék híres településére látogat a közvetítőkocsi, és a nézők Páll Miklós parókus gondolatait ismerhetik meg. (Duna, 10.50)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..