home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 27-étől május 3-áig
MTVA
2015.04.22.
LXX. évf. 16. szám
Közmédia-javallat április 27-étől május 3-áig

Zsigmond Attila heti ajánlója — Zsigmond Attila, az MTVA gyergyószentmiklósi tudósítója két évtizede foglalkozik televíziózással. Gazdag pályája során érdekes híranyagai mellett értékes dokumentumfilmekkel is gazdagította az Erdélyről alkotott képet.

A hét első napjára szóló kínálatból a Kívánságkosáron akadt meg a tekintetem. Régi, népszerű műsor, melybe én is gyakran bedolgoztam. Erdélyben is nagyon közkedvelt, szüleim mindig megnézik. Élve az alkalommal ezúton kívánok nekik kényelmes, gondtalan éveket egy Tamás Gábor-felvétellel. (Hétfő, április 27-e, Duna, 13.15)

Németjuhász kutyánk szinte családtag. Ráadásul Rexnek hívják, így rá való tekintettel keddre (április 28-ára) a Rex felügyelőt ajánlom. Az osztrák—német filmsorozat szellemes, könnyed mozi, s az idősebb és a fiatalabb korosztály körében egyaránt népszerű. (Duna, 19.40)

A Déli harangszó életünk része, s a Duna Televíziónak stúdiónk is számos harangfelvételt készített. E kisfilmek etűdnek is beillettek, és legalább huszonöt székely templom hívó szavát tettük közkinccsé. (Szerda, április 29-e, Duna, 12.00)

A csütörtöki (április 30-ai) kínálatból a Rádiószínház adását ajánlom. Az Arc és hátraarc Garaczi László regénye alapján készült. Mindig érdeklődéssel hallgattam e műfajt, hiszen a rádiós kollégák a filmeseknél jóval szerényebb eszközökkel alkothatnak. Főleg a forradalom előtti időkben készültünk nagyon egy jó rádiójátékra, s a család élvezettel hallgatta együtt. (Kossuth rádió, 21.30)

Péntekre (május 1-jére) egy 1972-ben készült tévéfilmet választottam. A Cézár és Cecília szereposztása kiváló: többek között Márkus László, Halász Judit, Körmendi János neve szerepel a stáblistán. A történet is érdekes: a neves színész Julius Caesar szerepét próbálja a színházban, majd a szünetben rosszat sejtve hazarohan. És mit lát otthon? Találjuk ki együtt a képernyő előtt! (M3, 16.20)

A Két székely című magyar dokumentumfilmet Erdélyből származott kollégáim, Marossy Géza és Lukács Csaba készítették. Az egyórás alkotás két tudósember: az Énlakán élő Kolumbán Gábor és a Bostonban lakó Barabási Albert-László sorsát dolgozza fel. (Szombat, május 2-a, Duna, 23.00)

Vasárnap (május 3-án) a gyermekeimre, a tizenegy éves fiamra és a tizenegy hónapos kislányomra gondolok! Hiába szeretnék néha sportközvetítéseket nézni, akarva-akaratlanul a meséket kell figyelnem. A gyerekcsatornán látható Lucky Luke francia animációs sorozatot különösen szeretjük. (M2, 8.35)

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..