home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Közlemény az intézkedésekről
2023.11.09.
LXXVIII. évf. 45. szám
Közlemény az intézkedésekről

Az Észak-bácskai közigazgatási körzet illetékesei az elmúlt három hónapban folyamatosan ellenőrizték Szabadka város területén a szálláshelyeket. 2023. augusztus elsejétől 147 ellenőrzést folytattak le, amelyek során 32 létesítményben észleltek olyan munkavégzési szabálytalanságokat, amelyek miatt szabálysértési feljelentést tettek. Az akciók során 128 külföldi állampolgárt találtak, akik nem rendelkeztek a megfelelő okmányokkal, több személyt pedig embercsempészetben való közvetlen részvétel, vagy segítségnyújtás gyanúja miatt tartóztattak le.

Szerbia államvezetése a legutóbbi fegyveres konfliktus után, ami az illegális migránsok csoportjai között zajlott Horgos közelében, határozottan és szervezetten reagált. Az elmúlt időszakban a szerbiai rendőrség különleges alakulatai huszonnégy órás járőrözést végeztek Szabadkán, illetve a város környéki erdők területén.

Ennek eredményeként csempészeket tartóztattak le, kitelepítették az illegális bevándorlókat a városból, és teljesen kiürítették a migránsokat befogadó szabadkai központot. Az utóbbi létesítményben már napok óta nem tartózkodnak felhasználók.


Németh Ernő felvétele

Ezekkel az intézkedésekkel azt a határozott üzenetet közvetítették, hogy „Szabadka az illegális migránsok számára tiltott város!" – áll a médiának eljuttatott közleményben.

Továbbra is fontos a Szerbiai Belügyminisztérium különleges egységeinek folyamatos jelenléte, mert ez teljes biztonságot nyújt a polgárok számára. Ezzel egyidejűleg folytatódik Szabadka területén a szálláshelyek ellenőrzése is.

Ezekkel az intézkedésekkel azt a határozott üzenetet közvetítik, hogy „Szabadka a migránsok számára tiltott város!" – áll a médiának eljuttatott közleményben, amelyet Bojan Šoralov, az Észak-bácskai közigazgatási körzet vezetője írt alá.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..