home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közlemény a Vergődő madár eltűnéséről
Az MNT sajtószolgálata
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám

A Magyar Nemzeti Tanács megdöbbenve vette tudomásul, hogy a szabadkai Zentai úti temetőből ellopták a 44/45-ös vérengzések ártatlan áldozatainak emlékére állított szobrot.

Az MNT Közigazgatási Hivatala tájékozódott az ügyben, felvette a kapcsolatot az illetékes nyomozó hatósággal és az emlékmű tulajdonosával, Szabadka Város Önkormányzatával annak érdekében, hogy a bűncselekmény elkövetőit mihamarabb azonosítsák a hatóságok.
Bízunk abban, hogy a Vergődő madarat nem politikai indítatásból tulajdonították el, és hogy a bűncselekmény nem irányul az ártatlan magyar áldozatok és hozzátartozóik valamint a magyar-szerb történelmi megbékélés ellen. 
Az esemény kapcsán felmerül a kérdés, hogy közösségünk és intézményeink mennyire viselnek gondot a magyar jellegű épített emlékhelyeiről, azok állapotáról és közvetlen környezetéről? Ennek kapcsán az MNT  kezdeményezi hogy készüljön teljes kataszter  a vajdasági magyarság köztéri szobrairól, emlékhelyeiről és azok valós állapotáról, valamint, hogy a kataszter alapján hatékonyabbá váljon ezek felügyelete és gondozása is. Az MNT kész arra, hogy ezen feladatot másokkal együttműködve végezze el.
A Magyar Nemzeti Tanács reméli, hogy a vajdasági magyar közösség az idén is méltóképpen meg tud emlékezni halottairól, a 44-45-ös ártatlanul kivégzett áldozatokról és hogy Vajdaság-szerte és a megemlékezőket sértetlen és rendezett emlékhelyek várják majd.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..