home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Közlemény
2022.09.15.
LXXVII. évf. 37. szám
Közlemény

Öt új pályázatot hirdetett meg a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság, melyek közül kettő az oktatásra, három pedig a nemzeti kisebbségek, nemzeti közösségek jogainak gyakorlására vonatkozik.

Ezeken a pályázatokon összesen 31,2 millió dinárt ítélnek oda, az összeg az alábbiak szerint osztódik el:

1. 10 203 608,00 millió dinár a tehetséges vajdasági általános és középiskolás diákok képzésére, mely Andrevljén valósul meg 2022-ben, valamint a szakmunkatársak alkalmazására (2 millió dinár az általános iskolákra, 8 203 608,00 millió dinár pedig a középiskolák számára);

2. 20 millió dinár az alap- és középfokú oktatási és nevelési intézmények igényeihez szükséges műszaki dokumentáció kidolgozásának a finanszírozására és társfinanszírozására (15 millió az alapfokú és 5 millió a középfokú oktatás szintjén);

3. 1 millió dinár a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsainak alap- és középfokú oktatási programjaira és projektumaira — kisebbségi nyelvű tesztek és feladatok elkészítésének támogatása (700 000 dinár az alapfokú oktatásban megvalósuló tevékenységekre, programokra és projektumokra, valamint 300 000 dinár a középfokú oktatásra vonatkozóan).

A fennmaradó két, a nemzeti kisebbségek, nemzeti közösségek jogainak gyakorlása terén kiírt pályázat Az én híres polgártásam témájú írásos alkotások válogatóversenyére és a Nyilatkozz témában készült videomunkák válogatóversenyére vonatkozik. A legsikeresebb szerzőket multimédiás eszközökkel díjazzák.

Az 1., 2. és 3. pont szerinti pályázatok beadási határideje szeptember 28-a, míg az írásbeli és videós pályázatok határideje 2022. szeptember 30-a.

A kérelmeket a szükséges dokumentumokkal együtt személyesen lehet benyújtani a tartományi közigazgatási szervek újvidéki irodájában (a tartományi kormány épületének földszintjén) vagy postai úton az alábbi címre:

Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság,
a pályázat/program vagy projektum megjelölésével
Mihajlo Pupin sugárút 16.
21 000 Újvidék

A formanyomtatványok a mellékletekkel együtt letölthetőek az említett titkárság honlapjáról: www.puma.vojvodina.gov.rs.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..