home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Közép-bánáti Háló-találkozó volt Tordán
Rajovic K.
2016.09.08.
LXXI. évf. 36. szám
Közép-bánáti Háló-találkozó volt Tordán

A tordaiak immár harmadszor lehettek házigazdái és szervezői a közép-bánáti Háló-találkozónak. Az esemény fő színhelye ezúttal is a helyi művelődési otthon volt. Mintegy hatvan ember érkezett Tordáról, Muzsláról, Törökbecséről, Óbecséről, Kisorosziból, Nagybecskerekről, Csókáról, Zentáról, Moholról, Adáról, Budapestről...

A műsor hivatalos része Korom Zsuzsannának, a találkozó fő szervezőjének köszöntőjével kezdődött. Csonti (Sári) Irén alkalmi verset szavalt, majd Schön György osztott meg néhány lélekmelengető gondolatot a közösség, a hit és a nemzeti tudat ápolásának fontosságáról, valamint magáról a Háló közösségről. Halmai Tibor, a Háló délvidéki vezetője képekkel szemléltette az idei sátoraljaújhelyi nagytábor mozzanatait, valamint a Háló munkásságát.

És mivel — a találkozó vezérmondata szellemében — „Nem csak kenyérrel él az ember” (Mt 4,4), a szervezők az egybegyűltek lelki táplálékáról is gondoskodtak. Masa Tamás Nagybecskereken tevékenykedő segédlelkész Isten gondoskodó, gyógyító szeretetéről beszélt, és arról, hogy mennyire fontos az ember számára a vele való közösség. Néha lusták vagyunk, vagy nem érünk rá Istenre, pedig mi, emberek csak általa tudjuk megvalósítani önmagunkat, és csak vele lehetünk teljesek.

Az előadás után a megjelentek öt csoportban társalogtak, osztották meg egymás között a gondolataikat, Istennel való kapcsolatukat. Épültek és építkeztek, beszélgettek a lehetőségről, a Teremtő szeretetéről, az irántunk való jóságáról, de a megpróbáltatásokról is, melyek életünk során edzenek, fejlesztenek, korrigálnak, jobbá tesznek bennünket. Az egyik csoport — melyet a helybeli Sári Orsolya magyartanárnő vezetett — reménykeltően fiatalokból tevődött össze.

Lázár György helytörténeti és helyismereti előadásából a vendégek megtudhatták, hol is vannak, megismerkedhettek a falu múltjával és jelenével, örömeivel, nehézségeivel. A folytatásban e sorok írója a tordai keserűvízről beszélt, bemutatta annak történetét 1924-től napjainkig. Az eseményen fellépett a tordai asszonykórus és a ritmikai tánccsoport. 

Az összejövetel szentmisével és áldással ért véget.

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..