home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Közel az európai tavasz
Tóth Tibor
2022.10.15.
LXXVII. évf. 41. szám
Közel az európai tavasz

Európa-Liga, 4. forduló

Budapest: Ferencváros–Crvena zvezda 2:1 (1:0)

Groupama Aréna, 20 675 néző, vezette: Stefanski (lengyel)

Gólszerzők: Zachariassen a 23., S. Mmaee a 61., illetve Mitrović az 55. percben.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Bešić (Esiti) – Traoré, Zachariassen, Gojak (Tokmac) – R. Mmaee (Boli). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Eraković, Dragović (Milunović), Rodić – Mitrović, Sanogo (Kangwa), Kanga (Mijatović), Ivanić – Katai (Bukari), Pešić. Vezetőedző: Miloš Milojević.

Teltház, több mint 20 ezer néző előtt fogadta a Ferencváros a Crvena zvezda együttesét az Európa Liga 4. fordulójában. A zöld-fehér fanatikusok pokoli hangulatot varázsoltak a létesítménybe, zúgott a Hajrá Fradi!, de a kisebb létszámú vendégszurkolók is kitettek magukért és valódi hangpárbajt vívott egymással a két tábor.

Maximum erő, zéró félelem, ez állt a délvidéki fradistákkal megerősített hazai B-közép előtti kerítésre kifeszített molinón, és valóban ezúttal nyomát sem láthattuk a múlt heti, erősen visszafogott játéknak, hanem hatalmas becsvággyal pályára lépő, tudatosan játszó Ferencváros futott ki a gyepre.

Szalai Attila rajza

Legutóbb 2020 novemberében fordult elő, hogy a Fradi négy magyar játékossal a kezdőben vágott neki egy összecsapásnak, most Laidouni, Wingo, Tokmac és Čivić sérülése miatt, Sztanyiszlav Csercseszov, részben kényszerből négy magyart (Dibusz, Vécsei, Pászka, Botka) állított csatasorba. Mindkét gárda agresszív játékkal rukkolt elő, párharcok, ütközések és öldöklő iram jellemezte a találkozót, amihez egyik csapat sincs hozzászokva, hiszen a magyar NB I-ben és a még gyengébb szerb Szuperligában mit nem adnának a nézők, hogy évente legalább egy hasonló tempójú mérkőzést megtekinthessenek. Az első komolyabb hazai helyzetet gólra váltotta a Fradi, miután Gojak bal oldali beadásából Zachariassen lövését előbb védte Borjan, a kipattanót azonban kíméletlenül a léc alá vágta a pálya minden szegletében feltűnő norvég játékos. A gól után a belgrádiak minden erejükkel az egyenlítésre törekedtek, de néhány veszélytelen lövésen és beadáson kívül komolyabban nem veszélyeztették a ferencvárosi kaput.

A második félidő elején gólt szerzett a C. zvezda, ám a lövés előtt a szerb játékos kezéhez ért a labda, végül a VAR jogosan érvénytelenítette a találatot. Az 55. percben azonban már a videobíró sem segíthetett, amikor a fiatal Mitrović remekül húzott el a pálya bal oldalán, az őt őrző Botka bottal üthette a nyomát, és Dibusz mellett elgurítva, a kapufa segítségével kiegyenlítette az állást. A kapott találat azonban nem roppantotta meg a Fradit, és hat perc elteltével Pászka szögletét követően Samy Mmaee ugrott a legmagasabbra és fejese utat talált a Zvezda kapujába. Az utolsó félórában főleg védekezésre kényszerült a magyar bajnok, gólveszélyt ellentámadásokból próbált kialakítani a Fradi. Egy megpattanó lövés után a labda Borjanon túljutva a kapufáról került vissza a pályára, majd a kanadai válogatott kapus két alkalommal gólhelyzetbe hozta a zöld-fehér csatárokat, miután felszabadítani próbált, de először a csereként beállt Tokmac fejéről a labda fölé szállt, majd tíz perccel később a norvég játékos lábáról a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az utolsó percben Dibusz mentette meg csapatát a góltól, amikor Kangwa 17 méterről lőtt szabadrúgását védte bravúrral.

Négy forduló után a csoportot a 9 pontos Ferencváros vezeti, az egyaránt 6 pontos Tranzonspor és Monaco, valamint a 3 pontot gyűjtött C.zvezda előtt. A következő fordulóban a Ferencváros a francia együttest, a C. zvezda pedig a török csapatot fogadja.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..