Követendő irányelvek

Követendő irányelvek

Számbelileg ugyan megfogyatkozott közösséggel, mégis töretlenül él tovább Hertelendyfalván a húsvétvasárnapi dátumhoz igazított konfirmálási ünnepség. Hitük megtartásáról az idén Ömböli Krisztina, Lőcsei Teodóra és Balog Eduárd tett önálló fogadalmat lelkészük, Halász Béla tiszteletes úr, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház új püspökének felkészítésében.

Mottó: „Hanem keressétek először Istennek országát, és az Ő igazságát, és ezek mind megadatnak néktek” (Mát.6:33)
Számbelileg ugyan megfogyatkozott közösséggel, mégis töretlenül él tovább Hertelendyfalván a húsvétvasárnapi dátumhoz igazított konfirmálási ünnepség. Hitük megtartásáról az idén Ömböli Krisztina, Lőcsei Teodóra és Balog Eduárd tett önálló fogadalmat lelkészük, Halász Béla tiszteletes úr, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház új püspökének felkészítésében. A hertelendyfalvi gyülekezet előtt tett lelkipásztori nyilatkozatból — amely közvetlenül a jogerőre emelkedett zsinati határozat után hangzott el — a Pancsovai Televízió Magyar Percek szerkesztőségének jóváhagyásával idéztünk. 
— Örök értékeket kell felmutatnunk ebben a társadalomban, amelyben élünk. Mert az emberi gondolatok jönnek-mennek, Isten Igéje azonban megmarad. Református egyházunk Isten Igéjére alapozta mind a szervezetét, mind a tanítását, és nekem, mint újonnan megválasztott püspöknek az lesz a kötelességem, hogy a presbiteri, zsinati rendszert érvényesítsem a gyakorlatban. Remélem, hogy ebbéli igyekezetemben a hittestvéreim is együttműködnek majd velem. Mindenkor szem előtt tartva, hogy nékünk, keresztyéneknek nem a világ diktálja a tanítást és az útmutatást, hanem a mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus.
Halász Béla püspöki beiktatására és az ünnepi istentiszteletre 2013. április 13-án kerül sor a hertelendyfalvi református templomban.
 

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Követendő irányelvek
Bánáti Újság
Követendő irányelvek
Bánáti Újság
  • Kép és szöveg: MARTINEK Imre
  • 2014.08.30.
  • LXIX. évfolyam 35. szám
Facebook

Támogatóink