home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Kötelező a védőmaszk használata
2020.07.16.
LXXV. évf. 29. szám
Kötelező a védőmaszk használata

Szabadka Város Válságkezelő Törzskara a 2020. július 16-án megtartott 12. rendkívüli ülésén meghozta az alábbi parancsot

1. Megtiltjuk a nyilvános helyeken zárt és nyílt területen 10-től több személy gyülekezését. A nyilvános helyeken 1,5 méteres távolságot kötelező tartani, illetve minden személynek minimum 4 m² területet kell biztosítani.

2. Elrendeljük a védőmaszk használatát nyílt téren is, azokon a helyeken, ahol nem lehetséges az 1,5 méteres távolságtartás. Javallott a védőmaszkok használata az összes többi nyilvános helyen nyílt téren is.

3. Elrendeljük a vendéglátóipari tevékenységet végző gazdasági alanyoknak, hogy azokban a vendéglátóipari egységekben, amelyek nem rendelkeznek kerthelyiséggel, illetve az éjszakai kluboknak Szabadka Város területén, korlátozzák a nyitvatartási időt 06:00 és 21:00 óra közötti időszakra.

4. Elrendeljük a vendéglátóipari tevékenységet végző gazdasági alanyoknak, hogy azon vendéglátóipari egységekben, amelyek rendelkeznek kerthelyiséggel, a vendéglátóipari létesítmény zárt részében 21 óráig határozzák meg a munkaidőt, a nyílt részen (kerthelyiség) pedig 23 óráig dolgozhatnak.

5. Elrendeljük a következő formában kereskedelmi tevékenységet, szolgáltatást folytató gazdasági alanyoknak (bevásárlóközpontok, önkiszolgálók, üzletek ….) a munkaidőt 06:00 és  21:00 óra közötti időszakban határozzák meg.

6. Ezen parancs 5. pontjában említett korlátozás nem vonatkozik a gyógyszertárakra, üzemanyagtöltő állomásokra — üzemanyag és pulton keresztül történő élelem eladására.

7. Az összes nyilvános zárt térben, illetve helyiségekben, valamint  a következő  kereskedelmi tevékenységet folytató gazdasági alanyoknak (bevásárlóközpontok, önkiszolgálók, üzletek), a vendéglátóipari egységekben, kerthelyiségekben és egyéb olyan helyeken, ahol árú eladása, vagy szolgáltatás nyújtása történik, korlátozzuk az objektumban egyidejűleg tartózkodó személyek számát, mégpedig aképpen, hogy minden 4 m² területen egy személy tartózkodhat.

Ezen pont 1. szakaszában feltüntetett összes objektum bejáratánál pontosan fel kell tüntetni a terület nagyságát, illetve az egyidőben benntartózkodható személyek számát.

8. A rendelkezések betartását Szabadka Város Közigazgatási Hivatala felügyeli a Felügyelőségi Titkársága által.

9. A rendelet rendelkezései 2020.07.17-től lesznek foganatosítva, és a helyzettől függően szükség szerint módosulnak.

 

Bogdan Laban

Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának parancsnoka



Fotó: Szalai Attila

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..