home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Koszovó, beruházások, pénzügyi stabilitás
2022.11.07.
LXXVII. évf. 44. szám
Koszovó, beruházások, pénzügyi stabilitás

A Koszovóban kialakult helyzetről is beszélt a szerb elnök a Pink Televízió vasárnap esti műsorában. 10 év után a koszovói szerbek azt a döntést hozták, hogy elhagyják a pristinai intézményeket. Nem könnyű pillanat ez, de nem is az első, sem az utolsó, fontos, hogy felelősen viselkedjünk – jelentette ki Aleksandar Vučić, és hozzátette, a szerbek vissza szeretnének térni az intézményekbe, de előbb meg kell alakítani a Szerb Községek Közösségét.

A gazdaságról szólva hangsúlyozta, több lesz a beruházás, mint tavaly. Az első 10 hónapban csaknem 3 és fél milliárd közvetlen külföldi beruházás volt, ami mintegy 7 százalékkal több, mint tavaly, ami hihetetlen, hiszen Európában háború dúl, előtte pedig világjárvány tombolt.

Aleksandar Vučić megemlítette, hogy az infláció ellenére Szerbiának sikerül megtartani a pénzügyi stabilitását, mert a fizetések 8, míg a nyugdíjak 9 százalékkal nőnek, februártól pedig összesen csaknem 21-gyel.

Forrás: Szerbiai RTV, Pannon RTV

Fotók: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..