Koszorúzás gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál

Koszorúzás gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál

Batthyány Lajos grófra, az első felelős magyar kormány mártírhalált halt miniszterelnökére és az aradi vértanúkra emlékeztek Zentán a városháza oszlopcsarnokában.

A rendezvényen Juhász Attila magyar nyelv és irodalom tanár, a Vajdasági Magyar Szövetség zentai helyi szervezetének elnöke mondott beszédet. Ünnepi szónoklatában többek között hangsúlyozta, az aradi vértanúkra az utókor azért tud büszkén emlékezni, mert nem a haza kiárusítói voltak, hanem a nemzetért tevő, az összefogást szorgalmazó emberek. A szónok emellett a felelősségvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a kötelezettségeinkről sem feledkezhetünk meg a családunk, a közösségünk és a városunk irányába, ahogyan azt a vértanúk is tették.


Herédi Krisztián felvételei

Az eseményen a Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ Ispiláng gyermekcsoportja népdalokat adott elő.

Magyarország főkonzulátusa képviseletében dr. Kaizinger Tibor első beosztott konzul, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Sárközi István, a kulturális bizottság elnöke, Zenta város önkormányzata részéről Czegledi Rudolf polgármester koszorúzta meg gróf Batthyány Lajosnak az oszlopcsarnokban lévő emléktábláját, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Magyar Mozgalom és a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete képviselői is elhelyezték a kegyelet virágait.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink