home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Koszorúzás gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál
Tóth Lívia
2019.10.07.
LXXIV. évf. 40. szám
Koszorúzás gróf Batthyány Lajos emléktáblájánál

Batthyány Lajos grófra, az első felelős magyar kormány mártírhalált halt miniszterelnökére és az aradi vértanúkra emlékeztek Zentán a városháza oszlopcsarnokában.

A rendezvényen Juhász Attila magyar nyelv és irodalom tanár, a Vajdasági Magyar Szövetség zentai helyi szervezetének elnöke mondott beszédet. Ünnepi szónoklatában többek között hangsúlyozta, az aradi vértanúkra az utókor azért tud büszkén emlékezni, mert nem a haza kiárusítói voltak, hanem a nemzetért tevő, az összefogást szorgalmazó emberek. A szónok emellett a felelősségvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet, kiemelve, hogy a kötelezettségeinkről sem feledkezhetünk meg a családunk, a közösségünk és a városunk irányába, ahogyan azt a vértanúk is tették.


Herédi Krisztián felvételei

Az eseményen a Thurzó Lajos Művelődési-oktatási Központ Ispiláng gyermekcsoportja népdalokat adott elő.

Magyarország főkonzulátusa képviseletében dr. Kaizinger Tibor első beosztott konzul, a Magyar Nemzeti Tanács nevében Sárközi István, a kulturális bizottság elnöke, Zenta város önkormányzata részéről Czegledi Rudolf polgármester koszorúzta meg gróf Batthyány Lajosnak az oszlopcsarnokban lévő emléktábláját, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete, a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége, a Magyar Mozgalom és a Rákóczi Szövetség Zentai Ifjúsági Szervezete képviselői is elhelyezték a kegyelet virágait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..