home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Köszönőlevéllel jutalmazták az önkénteseket
Tóth Lívia
2020.05.16.
LXXV. évf. 20. szám
Köszönőlevéllel jutalmazták az önkénteseket

Zenta község önkormányzata köszönőlevéllel fejezte ki háláját azoknak az önkénteseknek, akik az elmúlt hetekben éjt nappallá téve dolgoztak azon, hogy megkönnyítsék idős és rászoruló polgártársaiknak a rendkívüli helyzet okozta nehézségek átvészelését. Az alkalmi rendezvényt, a továbbra is érvényben lévő járványügyi rendeletekkel összhangban, városháza udvarán tartották meg.

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere mintegy százötven köszönőlevelet adott át az önkénteseknek. Beszédében felidézte, hogy a rendkívüli állapot kihirdetése után azonnal megalakították az információs kapcsolattartó központot, hogy minél hatékonyabban tudjanak segíteni a 65 évnél idősebb személyeknek és tájékoztassák a hozzájuk fordulókat. Az önkéntesek részvételével megszervezték az alapvető élelmiszerek és a gyógyszerek beszerzését, az egészségügyi ellátás segítését, illetve a nyugdíjak meg a különféle dokumentumok kézbesítését azoknak, akik ezt más módon nem tudták megoldani. Ezek a tevékenységek az önkéntesek áldozatkész és önzetlen munkájának köszönhetően valósultak meg.


Czegledi Rudolf (a szerző felvételei)

A polgármester figyelmeztetett, hogy a járvány még nem ért véget, ezért továbbra is mindenkinek be kell tartania a vonatkozó intézkedéseket.

Lőrinc Csongor, az operatív munka koordinátora kiemelte, az elmúlt hetek során az önkéntesekkel együtt olyan háborúban vettek részt, amelyben nem látták ugyan az ellenséget, de erős csapatként mindenki számára bebizonyították, hogy nincs olyan kihívás, amelyet ne lehetne legyőzni, ha a közös cél elérése érdekében összefogunk és együttműködünk egymással.


Lőrinc Csongor

Az összejövetelen hangzott el, hogy Boros Gyevi Irén zentai festőnő 23 képet ajánlott fel az önkéntes tűzoltóknak a munkájukért. Levelében elmondta, a 65 éven felüliekhez tartozik, így az elmúlt időszakban otthon volt és főleg a hobbijával foglalkozott. Emlékszik arra a hideg, hóeséses napra, amikor az önkéntes tűzoltók meghozták neki a fertőtlenítőszert, mert akkor döntötte el, hogy a két hónapnyi szobafogságban készített munkáit felajánlja az önkénteseknek, akik segítették Zenta lakosságát, és ezzel köszöni meg az önzetlen tevékenységüket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..