home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kortárs képzőművészeti kurzus
gyg
2016.01.28.
LXXI. évf. 4. szám
Kortárs képzőművészeti kurzus

Vajon a szabadkai Kortárs Galériában lévő tűzhelynek van-e sütő része? A Korrekciós Osztály január 29-én, péntek este azt is használná…

Kortárs képzőművészeti kurzust tart január 29-én és 30-án (pénteken és szombaton) a szabadkai Kortárs Galériában a Független képzőművészeti tanszék. A projektum keretében az érdeklődőknek előadások és workshopok keretében nyílik alkalmuk megismerkedni a kortárs művészet tendenciáival, annak szűkebb és tágabb társadalmi, politikai környezetével. Az előadók között lesz Deli Anna, Kopeczky Róna, a Korrekciós Osztály, valamint Menesi Attila, a projektum vezetője is.

A független képzőművészeti tanszék — Menesi Attila kezdeményezése alapján — Magyarország számos egyetemén és főiskoláján van jelen ingyenes kortárs művészeti kurzusokkal különböző képzési területeken. A kurzusok idejére a tanszék beköltözik egy-egy intézmény falai közé, az előadásokon és workshopokon kívül egyéb programok nyújtanak lehetőséget a meghívott képzőművészekkel és más szakemberekkel való beszélgetésekre, interaktivitásra, együttműködésre. A 2013/14-es tanév óta 19 felsőoktatási intézmény különböző tanszékein valósult meg az ingyenes projektum, melynek az ERSTE Stiftung a támogatója. Vajdaságban első alkalommal köszönthetjük a kezdeményezést, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.


A rendezvény programja:

január 29., péntek 

13.30—14.30 
Menesi Attila: Miért repül a művészeti kurzus?
14.45—15.45 
Kopeczky Róna: A kortárs művészeti ellenállás formái a hivatalos kultúrpolitikával szemben Magyarországon 2011 óta
16.00—17.00 
Deli Anna: Small is beautiful
18.30— 
tanszéki est: beszélgetés, vetítés, network

január 30., szombat 

9.00—12.00
Korrekciós Osztály: اتاق حقیقت / workshop

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..