home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Korszerű hulladékszállítók vajdasági önkormányzatoknak
Pannon RTV
2022.02.09.
LXXVII. évf. 6. szám
Korszerű hulladékszállítók vajdasági önkormányzatoknak

25 új kukásautót és konténeremelőt adtak át Szabadkának és még hat önkormányzatnak. Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Kishegyes, Törökkanizsa, Csóka valamint a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat jutott korszerű hulladékszállítókhoz. A 320 millió dináros beruházást a szerb környezetvédelmi minisztérium támogatta. 17 kisebb és nagyobb járműről van szó, illetve 8 emelőszerkezetről, amely megkönnyíti a kukát ürítését.

–A modern járműveknek köszönhetően hatékonyabb lehet a szemételszállítás, s a Körzeti Hulladéklerakó is nagyobb kapacitással tud majd üzemelni. Ez volt az első lépés, a második pedig az lesz, hogy felszámolják az illegális hulladéklerakókat – hangsúlyozta Irena Vujović környezetvédelmi miniszter. Emlékeztetett arra is, hogy a közelmúltban üzemelték be azt az alkalmazást, amely segítségével online be lehet jelenteni a környezetszennyezéseket. Az első 10 nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett, ezek általában illegális szemétlerakókra vonatkoztak.

Szabadka hat nagyobb és egy kisebb szemeteskocsit kapott, illetve két emelőt – mondta Stevan Bakić polgármester.   

A modern teherautókat az önkormányzatok képviselőinek a kíséretében megtekintette Irena Vujović környezetvédelmi miniszter, majd ellátogattak a Szabadkai Regionális Hulladéklerakóba is, ahol megnézték a hulladékválogató berendezést, amely 2019 óta folyamatosan üzemel.

A vállalatban a kapacitásaik növekedésében reménykednek, mert pillanatnyilag 48-50 százalékos hatékonysággal dolgoznak, csaknem 70 alkalmazottal. Terveik, hogy a kétkukás hulladékrendszer beindításával a lakosság környezettudatosságán dolgozzanak, valamint tervezik a két műszakos üzemeltetés bevezetését is, több alkalmazottal – emelte ki Gligor Gellért, a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. igazgatója.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..