home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Korszerű betegőrző monitorok érkeztek a Zentai Közkórházba
Pannon RTV
2020.11.25.
LXXV. évf. 48. szám
Korszerű betegőrző monitorok érkeztek a Zentai Közkórházba

Tíz korszerű betegőrző monitort adományozott Magyarország Kormánya a Zentai Közkórháznak. Az ajándékot Csallóközi Eszter, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának főkonzulja adta át a zentai kórházban dr. Csáki Beáta igazgatónak. Az eseményen jelen volt Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is.

Pásztor István hangsúlyozta, a magyar kormány az elmúlt hónapokban jelentős támogatást biztosított a vajdasági magyar közösségnek. Ez az odafigyelés a szomszédságpolitikáról és a szolidaritásról is szól.

A most átadott eszközök nem csak a jelenlegi járványügyi helyzetben nyújtanak segítséget az orvosoknak és az ápolóknak a betegek állapotának követésében, hanem hosszú távon is hozzájárulnak a minőséges kórházi ellátáshoz.

Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja elmondta, a magyar kormány nyomon követi a járványügyi helyzetet és megállapításuk szerint a régió komolyabb veszéllyel néz szembe most, mint tavasszal, a vírusfertőzés első hullámánál. Az akkori felkészülésnek köszönhetően most lehetőségük van arra, hogy segítséget nyújtsanak a más országokban élő magyaroknak is.

Fotó: Molnár Edvárd és Loboda Árpád

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..