home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Korrupcióellenes tanács: változtatni kell a kisajátítási törvény módosítási javaslatán
Pannon RTV
2021.12.07.
LXXVI. évf. 48. szám
Korrupcióellenes tanács: változtatni kell a kisajátítási törvény módosítási javaslatán

A módosítási javaslat több olyan megoldást tartalmaz, amely Szerbia polgárainak a kárára van, és alapjában megváltoztatja a kisajátítási törvényt – áll a szerb kormány testületének internetes oldalán megjelentetett közleményben.

A szerb kormány korrupcióellenes tanácsa a kisajátítási törvény módosítási javaslatának átdolgozását kéri. A módosítási javaslat több olyan megoldást tartalmaz, amely Szerbia polgárainak a kárára van, és alapjában megváltoztatja a kisajátítási törvényt – áll a testület internetes oldalán megjelentetett közleményben. A tanács véleménye szerint a parlament által elfogadott törvénymódosítási javaslat megváltoztatja a kisajátítás koncepcióját, és precíz magyarázat nélkül újradefiniálja a közérdek fogalmát. Ezzel pedig egy olyan társadalomban, ahol a intézmények nem teljes kapacitással dolgoznak, és az államközi szerződések is sokszor titkosak, fennáll a korrupció lehetősége. Hozzáteszik, hogy nem látják annak okát, hogy egy ilyen jelentőségű változtatásról gyorsított eljárásban kelljen dönteni. A közlemény egy javaslatot is tartalmaz, amelyben azt írják, hogy a kisajátításra vonatkozó törvénymódosítási javaslatot az indoklással együtt vissza kell küldeni a szerb parlament elé, és a következő ülésen újra szavazni kellene az említett dokumentumról, vagyis annak elutasításáról.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..