home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Koronakörkép
Kartali Róbert
2020.07.15.
LXXV. évf. 29. szám
Koronakörkép

Szabadkán az új típusú koronavírus megjelenése óta az azonosított fertőzöttek száma 123. Múlt szerdától lapzártánkig 29-cel nőtt az új fertőzöttek száma, egy személy pedig belehalt a kór szövődményeibe. A város negyedik halálos áldozatát a Vajdasági Klinikai Központban ápolták, egy hónapja volt lélegeztetőgépen.

A hétvégén 31 személyt teszteltek, közülük 16-nál mutatták ki a vírus jelenlétét — tájékoztatott a Szabadkai Közkórház. A fertőző betegségek osztályán jelenleg 23 beteget ápolnak, akiknek stabil az állapotuk. Az értesítés szerint a Vajdasági Klinikai Központból egy szabadkai pácienst pénteken stabil állapotban visszaküldtek további kezelés céljából a Szabadkai Közkórházba, két beteget pedig hazaküldtek 14 napos házi karanténba. Szabadkán jelenleg 55 személy van hatósági házi karanténban.

A Szabadkai Egészségház értesítése szerint a helyi COVID-rendelő a hét minden napján reggel 7-től este 8 óráig tart nyitva. A rendelő a Harambašić utca 2. alatt található, a telefonos elérhetősége 024/546-104 vagy 065/91-85-578. Az intézmény felszólította a polgárokat, hogy a tömeg elkerülése érdekében csak a fertőzés megalapozott gyanúja, tehát magas testhőmérséklet, gyakori köhögés és nehéz légzés esetén keressék fel a rendelőt.

Az új fertőzöttek számának növekedése miatt Szabadka Város Válságkezelő Törzskara újabb óvintézkedésekről hozott döntést a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.
Zárt térben kötelező a védőmaszk használata és a minimum 1,5 méteres távolság betartása. Zárt helyen 5-nél több ember nem tartózkodhat, ha nem oldható meg az előírt 1,5 méteres távolság betartása. A vendéglátóipari egységek tevékenységét lehetőség szerint a kerthelyiségekbe kell áthelyezni.
A Stadion Kommunális Közvállalatnak elrendelték, hogy a szabadtéri és a zárt medence nyitvatartását is legfeljebb háromórás váltásokban szervezze meg, a látogatók számának korlátozásával és a fürdőzők biztonsága érdekében hozott védelmi intézkedések alkalmazásával.
A védőmaszkok használata, illetve a 1,5 méteres távolság betartása a parkokban, játszótereken, szabadidős és rekreációs sportpályákon, görkorcsolyaparkokban, illetve a szabadtéri edzőparkokban, futópályákon is kötelező.
A Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbuszaira maszk nélkül nem lehet felszállni. Ha valaki elutasítja a védőmaszk használatát, azt a busz sofőrje köteles jelenteni a rendőrségnek.
Elrendelték a közterületek fokozott tisztítását és fertőtlenítését is. Emellett kötelező lett a testhőmérséklet mérése a középületekbe való belépéskor, illetve kézfertőtlenítő szerek és fertőtlenítőszert tartalmazó lábtörlő tálcák elhelyezése a középületek bejárata előtt.

 
A szerző felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..