home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Környezetvédelmi kultúra
Martinek Imre
2011.06.15.
LXVI. évf. 24. szám
Környezetvédelmi kultúra

A torontáli környezetvédők ötödikes bajnokcsapataAnnak ellenére, hogy a kupakok versenyszerű gyűjtése május 31-én véget ért, a hivatalos eredményhirdetésre a környezetvédelmi világnapon került sor a torontálvásárhelyi Moša Pijade iskolában. A nap mottójául létrehívói 1972. június 5-én...

A torontáli környezetvédők ötödikes bajnokcsapata

Annak ellenére, hogy a kupakok versenyszerű gyűjtése május 31-én véget ért, a hivatalos eredményhirdetésre a környezetvédelmi világnapon került sor a torontálvásárhelyi Moša Pijade iskolában. A nap mottójául létrehívói 1972. június 5-én az alábbi gondolatokat választották: ''Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.”
A hónapokon át tartó környezetvédelmi akciót a helyi református egyházközség lelkészei kezdeményezték és az iskola biológia, illetve vegytan szakos tanárai koordinálták. A pedagógusok néhány szorgalmi pluszponttal és osztályzattal is ''megtámogatták” a tanulókat, hiszen mindkét szaktantárgynak szerves része az élhetőbb környezet kiépítése és az újrahasznosítás. A mindvégig szoros küzdelemben az első helyet az ötödikesek harcolták ki maguknak 12 141 műanyag kupakkal, az össztömeg 28,72%-ával. Őket illette meg a legszorgalmasabb osztályközösség számára fenntartott különdíj és a nyilvános dicséretekkel járó publicitás.
Tekintettel a küszöbönálló nyári vakációra, a kezdeményezés a tervek szerint legközelebb az új iskolaév kezdetén folytatódik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..