Környezetvédelmi kultúra

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Környezetvédelmi kultúra

A torontáli környezetvédők ötödikes bajnokcsapataAnnak ellenére, hogy a kupakok versenyszerű gyűjtése május 31-én véget ért, a hivatalos eredményhirdetésre a környezetvédelmi világnapon került sor a torontálvásárhelyi Moša Pijade iskolában. A nap mottójául létrehívói 1972. június 5-én...

A torontáli környezetvédők ötödikes bajnokcsapata

Annak ellenére, hogy a kupakok versenyszerű gyűjtése május 31-én véget ért, a hivatalos eredményhirdetésre a környezetvédelmi világnapon került sor a torontálvásárhelyi Moša Pijade iskolában. A nap mottójául létrehívói 1972. június 5-én az alábbi gondolatokat választották: ''Az embernek alapvetően joga van a szabadsághoz, egyenlőséghez és a megfelelő életfeltételekhez olyan minőségű környezetben, amely emberhez méltó és egészséges életre ad lehetőséget.”
A hónapokon át tartó környezetvédelmi akciót a helyi református egyházközség lelkészei kezdeményezték és az iskola biológia, illetve vegytan szakos tanárai koordinálták. A pedagógusok néhány szorgalmi pluszponttal és osztályzattal is ''megtámogatták” a tanulókat, hiszen mindkét szaktantárgynak szerves része az élhetőbb környezet kiépítése és az újrahasznosítás. A mindvégig szoros küzdelemben az első helyet az ötödikesek harcolták ki maguknak 12 141 műanyag kupakkal, az össztömeg 28,72%-ával. Őket illette meg a legszorgalmasabb osztályközösség számára fenntartott különdíj és a nyilvános dicséretekkel járó publicitás.
Tekintettel a küszöbönálló nyári vakációra, a kezdeményezés a tervek szerint legközelebb az új iskolaév kezdetén folytatódik.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Jó Pajtás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink