home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Környezetvédelem és büntetőjog
2022.10.21.
LXXVII. évf. 42. szám
Környezetvédelem és büntetőjog

Regionális konferenciát rendeztek a Tartományi Képviselőházban, melynek témája a környezet védelmének büntetőjogi eszközei voltak. Az összejövetelt a képviselőház mellett többek között Újvidék Legfelsőbb Bírósága, valamint az Ügyvédi Kamara kezdeményezte.  

A hivatalos megnyitón Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke rámutatott, a téma fontossága mellett a regionális jelleg is nagyon jelentős, mert a környezetvédelem civilizációs kérdés, a problémák, a jelenségek és a bűncselekmények gyakran területileg is összefüggenek.

–A környezetünkről azt mondjuk, hogy nem őseinktől örököltük, hanem az utódainktól kaptuk, hogy gondoskodjunk róla. Ezért az életterünk megőrzése a  generációs szolidaritás kérdése is egyben. Ebben a folyamatban minden rendelkezésre álló eszköz, az oktatás, a technika és a technológia is kiemelt jelentőségű, de ugyanígy a büntetőjog és a végrehajtásukhoz szükséges eszközök is – emelte ki Pásztor István.

A felszólalók hangsúlyozták, büntetőjog nélkül nincs megfelelő védelem, amit könnyű kimondani, de nem könnyű elérni. Éppen ezért ezzel a tanácskozással arra is választ szeretnének adni, hogy a büntetőjog hogyan és milyen módon járulhat hozzá a környezet védelméhez olyan mértékben, ahogyan ez ettől a területtől elvárható.

A konferencia szakmai részében a Szerb Köztársaság, a Boszniai Szerb Köztársaság, Magyarország, Románia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Montenegró szakértői ismertették a saját tapasztalataikat.

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..