home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kopaoniki Üzleti Fórum
Talpai Lóránt
2022.02.10.
LXXVII. évf. 6. szám
Kopaoniki Üzleti Fórum

Több mint ezer résztvevőt várnak — Megjósolhatatlan a járvány vége — Az Egyesült Szerbia bemutatta jelöltjeit

Több mint ezer résztvevőt várnak

Március 6-a és 9-e között tartják meg Kopaonikon a szerbiai gazdasági fórumot. A fő témák között szerepel a régiós együttműködés, a zöldátmenet és a fenntartható fejlődés — közölték a szervezők. A résztvevők között lesz a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank, az Európai Beruházási Bank és a Nemzetközi Pénzügyi Társaság. A régió országainak gazdasági kamarái is megerősítették látogatásukat. Az eseményt az utóbbi években a szerb Davosnak is nevezik. A rendezvény több mint ezer résztvevője a többi közt arról hallhat előadásokat, hogyan lehet elérni a fenntartható gazdasági fejlődést, továbbá melyek azok a kritériumok, amelyeknek teljesülniük kell egy esetleges uniós csatlakozáshoz. (Szerbiai RTV)


(Forrás: beta.rs)

 

Megjósolhatatlan a járvány vége

Mirsad Đerlek, a szerb egészségügyi minisztérium államtitkára szerint Szerbia polgárainak semmiképp sem szabad lazítaniuk, mivel egyelőre senki sem lehet biztos az Egészségügyi Világszervezet szakértőinek a járvány végére vonatkozó meglátásaiban. „Reméljük, hogy az év végére elmúlik, de visszatértünk az ördögi körbe. Kiderült, hogy az omikron-törzs ugyan enyhébb klinikai lefolyású, de mostanra mutatta meg a legnagyobb erejét, és úgy gondolom, hogy március végére nehéz küzdelemre kell számítani” — nyilatkozta Đerlek. Szerinte a járvány ördögi köre abban mutatkozik meg, hogy az oltatlan fiatalok elkapják a vírust, beviszik a családjukba, és megfertőzik az időseket. (Tanjug)


Mirsad Đerlek (forrás: beta.rs)

 

Az Egyesült Szerbia bemutatta jelöltjeit

Az Egyesült Szerbia Marinika Tepićet nevezte meg listavezetőnek. Tepić a parlamenti választás kapcsán azt emelte ki, hogy a Szabadság és Igazság Pártja (SSP) négy legmagasabb tisztségviselője elkötelezte magát a politika elhagyása mellett, ha győzelem esetén nem teljesíti a választások utáni terv prioritásait az elkövetkező hat hónapban. Zdravko Ponoš volt katonatiszt, a párt elnökjelöltje pedig arról beszélt, hogy az ellenzék többségének az egysége volt a feltétele a jelöltség elfogadásának. A párt főpolgármester-jelöltje Vladeta Janković nyugalmazott egyetemi tanár lett, aki a főváros irányításának átláthatóságát ígérte, anélkül, hogy bosszút állna a Belgrádban jelenleg hatalmon lévőkön. Mint fogalmaztak, egy tábornok és egy diplomata fogott össze a legbátrabb politikussal. (Tanjug)


Marinika Tepić (forrás: beta.rs)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..