Könyvtárosok vendégségben idén virtuálisan
2020.11.20.
LXXV. évf. 47. szám
Könyvtárosok vendégségben idén virtuálisan

Igaz, hogy a járványhelyzet miatt korlátozottan utazhatunk külföldre, de ez nem jelenti azt, hogy nem is barátkozhatunk.

Ahogy annyi más pályázat és program, úgy a Könyvtárosok vendégségben is idén a virtuális térben valósult meg. A Könyvtárosok vendégségben három ország könyvtárainak, a Pélmonostori Városi Könyvtár - Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára és a partnerkönyvtáraknak, a Szabadkai Városi Könyvtárnak, valamint Mohács, Baja és Kecskemét könyvtárainak közös programja. A könyvtárosok évről évre feleresik egymást és az országban élő kisebbség nyelvén előadásokat tartanak az iskolákban, óvodákban. Idén novemberben a Szabadkai Városi Könyvtár a világhálón keresztül látta vendégül a pélmonostori könyvtárosokat, akik a szabadkai és környékbeli iskolák horvát tagozatainak tartottak foglalkozásokat. Ugyanakkor a szabadkai könyvtárosok is „ellátogattak” a pélmonostori szerb anyanyelvű diákokhoz. Magyarországon is hasonlóképpen realizálták a műhelyfoglalkozásokat.

De mit is csináltunk idén?

Változatos foglalkozásokra került sor. Meséket olvastunk, meséket szőttünk, mesefilmeket néztük, valamint olyan nyelvtörő versolvasási gyakorlatokra is sor került, melyekben a cs, zs és s  hangok gyakran szerepeltek. Igaz, hogy idén másképp barátkoztunk, de nem kevésbé érdekesen. A felvételek megtekinthetők az említett könyvtárak FB profiljain.

Reméljük, jövőre ismét élőben találkozhatunk

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Értesítés rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..