Koncertek Budapesten

Koncertek Budapesten

Presser – 1507. és 1508. koncert — Deák Bill 70

Presser – 1507. és 1508. koncert

Amint kiderült, hogy Presser Gábor egy igazán színvonalas, nagy volumenű koncerttel készül, akkora lett az érdeklődés, hogy rögtön két terminust is foglalni kellett. Ennek köszönhetően a Papp László Budapest Sportarénában lesz hallható Pici sorban 1507. és 1508. koncertje is. Komolyan számolta az elsőtől kezdve?! A két dátum pedig október 7-e és október 8-a. Az érdeklődés egyébként azért is hatalmas, mert Gábornak már kilenc éve nem volt ekkora önálló estje.

Magyarországon kevés az olyan zenész, énekes és zeneszerző, mint Presser Gábor. Omega, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, La Baletta, Gyöngyhajú lány, Locomotiv GT, Mikor elindul a vonat, A padlás, A szerelemnek múlnia kell, A nagy találkozás, A magyar dal napja, Vígszínház, Csak dalok… Csupán néhány cím és név Presser szakmai életének állomásaiból. Oly sokakat érintettek meg, hogy nincs olyan magyar ember, aki ne hallott volna róluk.

Egészen a ’60-as évektől napjainkig generációk éneklik örök érvényű dalait, valamint olyan számait, amelyeket másoknak írt. Nem is akárkiknek. Olyan nevek szerepelnek ezen a listán, mint Zorán, Katona Klári, Révész Sándor, Kovács Kati, Demjén Ferenc vagy Rúzsa Magdi.

Egyvalami biztos: Presser Gábor vitathatatlanul meghatározó alakja a magyar zeneiparnak. Egy olyan egyéniség, akinek stílusa és énekhangja rögtön felismerhető, akinek véleményem szerint élete folyamán legjobb barátja a zongora volt, és mindmáig az.

 

Deák Bill 70

70. születésnapja alkalmából Deák Bill Gyula egy hihetetlen nagykoncertre készül. Olyanra, amelyen olyan vendégei lesznek, mint Hobó vagy Tátrai Tibor. Az igen színvonalasnak ígérkező zenei rendezvényre november 9-én kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

A mai fiatalok többsége, gondolom, nem feltétlenül ismeri a magyar blueskirályt, pedig nagyon is fontos szereplője a magyar zeneiparnak. Tudtátok-e például, hogy Chuck Berry egyszer a következőképp nyilatkozott róla: „Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam.”

Munkásságának jelentőségét a díjak is bizonyítják. 2007-ben Blues Patika-, 2008-ban Pont FM-, 2009-ben Fonogram-életműdíjat vehetett át, 2012-ben pedig megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét — hogy csak néhányat említsek.

A lényeg, hogy novemberben sokak számára egy nagyon fontos koncert következik. Nyilvánvalóan felcsendülnek majd a legnagyobb slágerek is, mint amilyen a Rossz vér, a Kőbánya-blues vagy A felszarvazottak balladája. Arról nem is beszélve, hogy talán Torda alakja is megelevenedik majd az István, a királyból.

A szervezők azt ígérik, hogy egy kivételes koncertnek lehetnek fültanúi az odalátogatók. Mi pedig elhisszük.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Zene rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Koncertek Budapesten
Zene
  • Zvekán Péter
  • 2020.02.21.
  • LXXV. évfolyam 7. szám
Koncertek Budapesten
Zene
  • Zvekán Péter
  • 2020.02.11.
  • LXXV. évfolyam 6. szám
Facebook

Támogatóink