home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Koncert a gyógyulásért
Bíró Tímea
2019.02.13.
LXXIV. évf. 7. szám
Koncert a gyógyulásért

Ha már van egy elképesztően szép városházánk, akkor miért ne töltenénk meg, amikor adódik rá lehetőség? Február 13-án, azaz ma rengeteget segíthetünk a jelenlétünkkel, hiszen a jótékonysági koncert bevételét két betegséggel harcoló fiatalnak szánják.

Olvasóink az előző lapszámban ismerhették meg Gresák Leát, aki akadályt nem ismerve szállt szembe a rákkal, mely a tizennyolc éves kora ellenére megtámadta a szervezetét. Sajnos egyre több fiatalnak kell túl korán felnőnie, és az iskola vagy az otthon melege helyett az ideje nagy részét a kórházban töltenie. Mondani sem kell, hogy a kezelések meglehetősen drágák, ezért ilyenkor minden adomány hatalmas segítség.

Nemes fába vágta a fejszéjét a szabadkai Széchenyi István Általános Iskola, ma ugyanis jótékonysági koncertet tartanak Gresák Lea és Kiseli Damjan részére. Lea az iskola egykori diákja, jelenleg a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium tanulója, de a kemoterápia miatt főleg a belgrádi kórházban tartózkodik. Damjan az általános iskola diákja, és őt is fiatalon támadta meg a betegség. Mindketten elindultak a gyógyulás útján, de a kezelések rendkívül költségesek. A Széchenyi-iskola igazgatónője, Weiss Vesna úgy gondolta, hogy közös összefogással próbálják meg enyhíteni a két család kiadását:

— Lea édesanyja nálunk tanít az iskolában, de ettől függetlenül szeretnénk támogatni a fiatalokat, akik az iskolához tartoznak. Segíteni jó és segíteni kell, igyekszünk is megtanítani a gyerekeket arra, hogy érdemes jótékonykodni, illetve ilyen jellegű rendezvényeket szervezni. Az esten fellépő zenekar több részből áll, hiszen diákok, szülők, tanárok és az iskola barátai alkotják, tehát egy érdekes összetételű közösség áll majd a nézők elé. Az esemény minden szervezőjének és résztvevőjének ugyanaz a célja: hogy egy színvonalas műsor keretében összegyűjtsünk egy bizonyos összeget Leának és Damjannak. Hálásak vagyunk, amiért bérmentve kapjuk a koncert hangosítását és a díszterem használatát. Nem csak mi állunk az ügy mögött, hiszen a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium diákjai is fellépnek az esten.

A jótékonysági koncertre való belépőjegy ára 300 dinár, de természetesen ennél nagyobb összeget is bele lehet tenni a kihelyezett dobozba.

Az iskola zenetanára, Tamás Sándor lesz az együttes karmestere, és megközelítőleg húsz dal fog elhangzani a vezényletében. A műsorban a pop, a rock és a hardcore zenei stílusok dallamai fognak felcsendülni. A jótékonysági koncert 18 órakor kezdődik a városháza dísztermében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..