home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kolumbia–Japán 1:2 (0:1)
Tóth Tibor
2018.06.19.
LXXIII. évf. 24. szám
Kolumbia–Japán 1:2 (0:1)

H csoport, 1. forduló

Szaranszk, Mordovija Aréna, 40 842 néző, vezette: Skomina (szlovén)

Gólszerző: Quintero a 39., illetve Kagava (11-esből) az 5. és Oszako a 73. percben.

Kolumbia: Ospina – Arias, Murillo, D. Sánchez, Mojica – Lerma, C. Sánchez – Cuadrado (Barrios), Quintero (James Rodríguez), Izquiero (Bacca) – Falcao.

Japán: Kavasima – Szakai H., Josida, Sodzsi, Nagatomo – Haragucsi, Haszebe, Kagava (Honda), Sibaszaki (Jamagucsi), Inui – Oszako (Okazaki). 

Piros lap: C. Sánchez (4.).

A papíron erősebbnek vélt kolumbiai válogatott már a 4. percben megpecsételte saját sorsát, miután Carlos Sánchez felkarral beleért Kagava üres kapuba tartó lövésébe, amiért a kolumbiai ,,jutalma” egy piros lap, a japánoké pedig egy tizenegyes lett. Sánchez kapta az első piros lapot az idei vb-n, ráadásul ő az első kolumbiai focista, aki világbajnokságon a kiállítás sorsára jutott.

A japánok egészen a 39. percig vezettek, ekkor azonban Quintero a felugró sorfal alatt lőtte el a szabadrúgást, amit a japán kapus csak a gólvonalon túlról tudott kituszkolni a mezőnybe.

Az emberhátrányban játszó Kolumbia a 73. percig kiválóan védekezett, ekkor egy japán szöglet után négy védő gyűrűjében a 182 centiméter magas Oszako kiváló csúsztatása nyomán került a labda a bal kapufáról a hálóba. A japán győzelem azt is jelenti, hogy a vb-k történetében egy ázsiai csapat első alkalommal győzött le egy dél-amerikai válogatottat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..