home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kolumbia–Anglia 1:1 (0:0), büntetőkkel 3:4
Tóth Tibor
2018.07.03.
LXXIII. évf. 26. szám
Kolumbia–Anglia 1:1 (0:0), büntetőkkel 3:4

Nyolcaddöntő

Moszkva, Szpartak Stadion, 44 190 néző, vezette: Geiger (amerikai)

Gólszerzők: Mina a 93., illetve Kane (11-esből) az 57. percben.

Kolumbia: Ospina – Arias (Zapata), Mina, D. Sánchez, Mojica – Barrios, C. Sánchez (Uribe), Lerma (Bacca) – Juan Cuadrado, Quintero (Muriel) – Falcao.

Anglia: Pickford – Walker (Rashford), Stones, Maguire – Trippier, Alli (Dier), Henderson, Lingard, A. Young (Rose) – Sterling (Vardy), Kane.

A két csapat óvatos játékot mutatott, a mérkőzés egy részében inkább a lökdelőzéssel, a színészkedéssel törődtek a csapatok.

Az angolok az 57. percben jutottak vezetéshez, amikor Carlos Sánchez birkózókra jellemző mozdulattal vitte földre Kane-t, a jogosan megítélt büntetőt pedig a sértett váltotta góllá. A dél-amerikaiak a hajrában kezdtek el kicsit focizni, és előbb Uribe elképesztő lövését tolta szögletre Pickford, majd a sarokrúgás után Mina emelkedett a legmagasabbra és a labdát a földre pattintva a jobb felsőbe fejelt.

A kétszer tizenöt perces hosszabbításban nem született gól, így jöhetett a tizenegyes párharc. Az első két sorozatban nem hibázott senki, a harmadik sorozatban azonban lépéselőnybe került Kolumbia, mivel Henderson lövését Ospina kivédte. A párbajnak ezzel még nem volt vége, mivel kolumbiai részről Uribe és Bacca is rontott, így Anglia története során először nyert meg egy tizenegyespárbajt a világbajnokságon.


Kane (Szalai Attila karikatúrája)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..