home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kodály-emlékest Törökbecsén
Összeállította: Martinek Imre
2013.01.09.
LXVIII. évf. 2. szám
Kodály-emlékest Törökbecsén

A helyi Népkönyvtár és a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület közös szervezésében teltházas Kodály-emlékestet tartottak Törökbecsén. A Népkönyvtár tetőtér alatti képtárában az egybegyűlteket Gyukicsin Ágnes igazgatónő köszöntötte, majd Drapos Ildikó, Koszorús Zsuzsanna és Kiss Ibolya idézte meg a 130 évvel ezelőtt született zeneszerzőnk életének főbb állomásait, illetve életművének kibontakozását.

A helyi Népkönyvtár és a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület közös szervezésében teltházas Kodály-emlékestet tartottak Törökbecsén. A Népkönyvtár tetőtér alatti képtárában az egybegyűlteket Gyukicsin Ágnes igazgatónő köszöntötte, majd Drapos Ildikó, Koszorús Zsuzsanna és Kiss Ibolya idézte meg a 130 évvel ezelőtt született zeneszerzőnk életének főbb állomásait, illetve életművének kibontakozását. Szemelvények hangzottak el az Adagióból és a Kodály-miséből, felcsendült A csitári hegyek alatt örökzöld melódiája, valamint több közismert népdal, melyeknek a vokális és instrumentális összhangjáról Varga János és Dávid, Boldizsár Csaba, Becsei Szilveszter és Micsik Béla gondoskodtak. Az emlékest helyszínen készült videofelvétele a ITT tekinthető meg.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..