home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Klubhelyiséget nyitottak az „országút ördögei”
Martinek Imre
2016.05.30.
LXXI. évf. 21. szám
Klubhelyiséget nyitottak az „országút ördögei”

Fennállásának tizenegyedik esztendejében végre saját klubhelyisége van a torontálvásárhelyi De’ Wheels motorosklubnak. A Haus klub hivatalos megnyitójára május elején került sor.

Bár a tavaszderéki időjárás az idén korántsem kedvezett bárminemű szabadtéri munkálatnak, ez mégsem akadályozta meg a projektum megálmodóit. A torontálvásárhelyi Szervó Mihály utca 30. száma alatt (és előtt) heteken át zúgott a betonkeverő. Előfordult, hogy a munkálatok hétvégén sem maradtak félbe. Elsősorban betonozás, a falak nedvesség elleni szigetelése, illetve azok malterozása, vakolása, az esővízcsatornák cseréje volt napirenden. A beltéri felújítások közül a meszelést, a „bútorok” felfrissítését, valamint az ülőgarnitúrák újrakárpitozást emelte ki újságírói kérdésre válaszolva Pera Đuričkov, a motorosklub elnöke.

Elmondása szerint a hajdani lakóházat, melyben a korábbi tulajdonos néhány évvel ezelőttig kávéházat működtetett, a motorosklub tagjai, illetve azok szimpatizánsai közös erőbevetéssel csaknem egy hónapon át renoválták, építgették, szépítgették. Mindezt megelőzte a szükséges iratok beszerzése, melyek értelmében a motorosok hosszabb lejáratú bérleti jogot kaptak a nevezett ingatlanra. Terveik megvalósításához, csekélyke kivétellel, csupán saját pénzeszközeikre, konkrétan a korábbi években szervezett találkozóikból származó bevételre számíthattak. Ezt a befektetést toldották meg önrészes épületanyag-vásárlással, továbbá csapatépítő és közösségformáló önkéntes munkával.

Az elképzelések szerint a Haus klub a továbbiakban csütörtöktől vasárnapig fog működni, a program szombat esténként rockkoncerttel egészül ki. Ötszáz dinárért kiváltható lesz majd az egy évre szóló tagsági kártya is, melynek felmutatásával ingyenes lesz a belépés a szombat esti bulikra. (A klub Facebook-profilján közzétett értesítés szerint ezzel az igénnyel máris lehet jelentkezni a 063/564-636-os telefonszámon.)

A motorosklub elnöke egy küszöbönálló rendezvénysorozatra is felhívta a figyelmet. A De’ Wheels idei, sorrendben tizenegyedik motoros találkozóját június 24-e és 26-a között tartják meg Torontálvásárhelyen. Az elnök szavaival élve: hagyományosan jó buli ígérkezik, rendes házigazdával. Aki teheti, jöjjön el, és bizonyosodjon meg minderről személyesen is! A távolabbról érkezőknek, illetve minden érdeklődőnek hamarosan a www.mcdewheels.com — egyelőre még fejlesztési fázisban lévő — honlap is rendelkezésére áll majd.

A jegyzet a www.rtvok.com portálon közzétett beszámoló alapján készült.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..