Kiválósági ösztöndíj a közgazdászhallgatóknak
Kartali Róbert
2022.03.02.
LXXVII. évf. 9. szám
Kiválósági ösztöndíj a közgazdászhallgatóknak

Pénteken 15 vajdasági magyar közgazdászhallgató vehette át a szabadkai városháza dísztermében a Vajdasági Magyar Közgazdásztársaság kiválósági ösztöndíját, melynek anyagi feltételeit a Magyar Nemzeti Bank teremtette meg a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány közreműködésével. Az ösztöndíjak kiosztása után dr. Dubéczi Zoltán, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, valamint az egykori szerb bankkormányzó, Radovan Jelašić, a magyar Erste Bank vezérigazgatója és a Magyar Bankszövetség elnöke tartott szakmai előadást a résztvevőknek.

— A vajdasági magyar közgazdászhallgatók részére immár harmadik alkalommal írták ki a kiválóságiösztöndíj-pályázatot, melyre összesen 32 hallgató jelentkezett. A nyertes pályázóknak tíz hónapon keresztül 40 000 forintnak megfelelő dinárellenértékű ösztöndíjat folyósítanak, közülük 12 fő alapképzésen, 3 fő pedig mesterképzésen tanul — mondta el az ünnepségen Ralbovszki Gyetvai Tímea, a Vajdasági Magyar Közgazdásztársaság elnöke, aki egyúttal megköszönte a Magyar Nemzeti Banknak a bizalmat és a lehetőséget. Hozzátette, ezzel itthon maradásra ösztönzik a diákokat, és bízik abban, hogy a megszerzett tudást a diákok a későbbiekben a szülőföldjükön kamatoztatják.


Ralbovszki Gyetvai Tímea, a Vajdasági Magyar Közgazdásztársaság elnöke

— A Magyar Nemzeti Bank egy olyan nemzeterősítő és építő munkát végez, amely több mint egy évtizedre nyúlik vissza, és amely mindenki számára látható, az értéke pedig megkérdőjelezhetetlen — emelte ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepi köszöntőjében. Hozzátette, fontos, hogy a közgazdásztársaság személyi állományában úgy újuljon meg, hogy abban a pillanatban, amikor az emberek úgy döntenek, hogy ezt a szakmát választják, ide kössük őket. Példát mutassunk nekik, szakmai elkötelezettségre és közösségszolgálatra tanítsuk őket. — Folyamatosan azért küzdünk, hogy a vajdasági magyar közösség a szerb társadalomban elfoglalja azt a helyét, ami őt megilleti számarányánál és felkészültségénél fogva. Erről szól az a politikai erőfeszítés, amit kifejtünk annak érdekében, hogy a részarányos elvet figyelembe véve a társadalom minden egyes szegmensében helyhez, lehetőséghez jussunk, de hogy ezzel a törvényes lehetőséggel élni tudjunk, ahhoz kellenek, hogy legyenek szakemberek — tette hozzá a VMSZ elnöke. — Hiába van lehetőségünk arra, hogy a bíróságon, az ügyészségen, a közigazgatásban, az államigazgatásban, a vámhivatalban, az adóhivatalban helyhez tudunk jutni, ha nincsenek fölkészült embereink. Hiába van gazdaságfejlesztési program és pénzügyi támogatás is, ha nincsenek meg azok az emberek, akik azt beforgatják, és hatékonyan, célszerűen fel tudják használni, azt a hatást elérve, amelyet remélünk tőle. Ezt szolgálja ez a társaság, és ezt a célt segíti ez az ösztöndíj is, amit köszönettel veszünk — zárta szavait Pásztor István.


Dr. Pásztor Bálint, Radovan Jelašić, dr. Dubéczi Zoltán és Pásztor István


Ösztöndíj a kézben

Fényképezte: Kartali Róbert

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Kampányrendezvények rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..